Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 18. januar 2021

PO MARIJI K JEZUSU Za življenje

V intervjuju za župnijski list Le Sourire de Marie (Marijin nasmeh) profesor Jérôme Lejeune, francoski genetik, iznajditelj gena trisomija 21 in goreč Marijin učenec, takole pripoveduje o svojem zavzemanju za življenje:

»Boriti se zoper nekaj je jalovo početje, vredno pa se je boriti za neko stvar. Zdravnik se bori za življenje in ne more zamenjati polja svojega delovanja. Čisto majhni otroci, ki so še v telesih svojih mater, so ravno toliko živi kot drugi, le da so mnogo mlajši. Teža umora se ne tehta v kilogramih žrtve.

Najsijajnejši zdravnik sv. Luka je z redkimi besedami izrazil čudovito bistvo najnežnejše dobe. Še enkrat preberimo Marijin obisk tete Elizabete! Koliko je bil star mali prerok, ki je poskočil v Elizabetinem telesu ob Marijinem približevanju, ko je pričakoval našega Učitelja? Šest mesecev. Sv. Luka je zabeležil to podrobnost.

In koliko je bil star Jezus? Evangelij preprosto pravi, da se je po angelovem oznanjenju Devica Marija hitro odpravila k svoji sorodnici. Ker potovanja v tem stanju niso smela biti zelo dolga, je bila Jezusova človeška oblika v času obiska še zelo majhna. Sv. Luka to razlaga tako dobro, da si ne upamo dodati še kaj drugega.«

J. Lejeune

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar