Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 10. november 2020

PO MARIJI K JEZUSU Marijina prikazovanja v Egiptu

Marie-Gabrielle Leblanc, francoska katoliška novinarka, poroča: »Prikazovanja v Zeitounu leta 1968 (na obrobju severnega dela Kaira, kamor naj bi Sveta Družina prišla med begom v Egipt) niso med najbolj znanimi. Čeprav jih velik del katoličanov ne pozna, so v nekaterih sredinah kljub temu zelo cenjena.

Devica Marija je bila po obleki in postavi podobna prikazovanju v ulici Rue du Bac v Parizu. Vse leto se je ponoči prikazovala v Zeitounu v Egiptu nad kupolo majhne cerkve, ki je od takrat naprej pomembno romarsko središče. Posebnost prikazovanj v Egiptu je v tem, da so vsi navzoči, tudi muslimani, lahko videli Marijo. Sam predsednik Naser je priznal, da je v Zeitounu na lastne oči videl Devico Marijo.

Kasneje so se ob koncu leta 2000 (trajala so do začetka leta 2001) pojavila prikazovanja v Assioutu na strehi stolnice (središče province na jugu srednjega Egipta), ki so trajala nekaj mesecev. Na kraj prikazovanj sem se odpravila dvakrat, in sicer v januarju in februarju in čeprav nisem videla Device Marije, lahko trdim, da ni šlo so masovno halucinacijo, ker so prejšnji večer vsi videli Mater Božjo. V tem primeru ne gre za skupinsko urjenje oseb, ki postopoma padejo v trans, in še manj za avtosugestijo.«

Dvainštirideset let po prikazovanjih v Zeitounu in deset let po prikazanjih v Assioutu na sto tisoče egiptovskih kristjanov in muslimanov trdi, da so videli Devico Marijo. Te stvari so se dogajale po poboju kristjanov na tem območju.

»El Adra, el Adra!« (Sveta Devica). Ta vzklik v arabščini se je razlegal ob svetleči podobi – prepoznali so jo kot Marijo –, ki se je pojavila na fasadi cerkve nadangela Mihaela v El Waraqu (spodnji Egipt). Waraq el Hadar je otok na Nilu blizu slavnih piramid v Gizi. Ta svetleča podoba, v kateri je množica prepoznala Devico Marijo, se je na tem kraju pojavljala od decembra 2009 naprej.

Kot se je v Egiptu že dogajalo, so jo lahko videli tako kristjani kot muslimani. Ta svetleča prikazovanja spominjajo na prikazovanja v Zeitounu leta 1968. Takrat je le redka fotografija uspela ovekovečiti dogodek, do leta 2009 pa se je tehnika tako razvila, da so vsi navzoči s svojimi telefoni snemali pojave in ti amaterski filmi so preplavili omrežje, Youtube, Dailymotion in Facebook po vsem svetu.

Dne 20. decembra 2009 je bilo prikazanje vidno vso noč. Spremljalo ga je izjemno veliko število golobov iz svetlobe, ki so letali v skupinah po tri ali sedem. 22. decembra so bile izredne luči vidne po vsem Kairu. Prek sto tisoč ljudi je istočasno videlo ta pojav. Očividci so na nebu opazovali natančno iste stvari, pri čemer pa ni bilo važno, kje so se nahajali v velikanskem Kairu (drugo največje velemesto na svetu za Mexico Cityjem): v Zeitounu, Ezbet el Nakhlu ali na obrobjih. Pojave so opazili tudi drugod v Egiptu: v delti Nila, v oazi Fayoum, Port Saidu, v Minii v srednem Egiptu in celo v Luksorju in Asuanu (zgornji Egipt).

O teh nerazložljivih pojavih so intenzivno poročali nacionalni televizijski kanali in časopisi. Pri tem jim niti slučajno ni prišlo na pamet, da bi jih zanikali …

Te pojave, ki so jih smatrali za nadnaravne, je potrdil koptski pravoslavni škof iz Gize msgr. Teodozij. Zgodili so se v bolečem trenutku. Naj omenim streljanje v Nag Hammadiju (zgornji Egipt), ko je bilo ubitih sedem vernikov. Med njimi je bil tudi Abanoub, devetnajstletni mladenič, ko je odhajal iz cerkve od pravoslavne polnočnice (6. januar).

Kopti ne dvomijo o resničnosti teh prikazovanj. Ker so jih nad cerkvami videli tudi muslimani, je jasno, da jih Mati Božja hoče spodbuditi, da ne bi več preganjali kristjanov.

Marie-Gabrielle Leblanc, francoska katoliška novinarka

Vir: France Catholique

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar