Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 23. november 2020

Molitev za družine Prošnja za blagoslov, varstvo in ozdravljenje

Jezus Kristus, v rano tvojega presvetega Srca polagam sebe in vse svoje sorodnike, tudi nerojene otroke in njihove starše. Ponižno te prosim, odpusti nam naše grehe in upodobi naša srca po svojem krotkem in ponižnem Srcu.

Prosim te, da nas in naše družine pokriješ, očistiš in zavaruješ s svojo presveto Krvjo. Naj tvoja predragocena Kri povsem ozdravi vse naše rane. Jezus Kristus, ti si edini Gospod in naš vladar. Edino ti imaš popolno oblast nad nami in vsem, kar počnemo.

Gospod Jezus Kristus, zapečati s svojo predragoceno Krvjo mene, moje domače, moje sosede, prostore, v katerih živimo in delamo, vse ljudi, ki jih srečujemo ali z njimi delamo, vsa vozila, ki jih uporabljamo, vse vire prihodkov in stvarne dobrine, ki so nam namenjene, in vse, ki jih že posedujemo.

Usmiljeni Jezus, blagoslovi po svoji Krvi hrano, ki jo uživamo, vodo, ki jo pijemo, zrak, ki ga dihamo, in zdravila, ki jih jemljemo. Brani nas pred vsemi pastmi hudobnega duha.

Očisti in odreši po svoji Krvi vse ljudi, ki smo jim kakorkoli škodovali ali jih prizadeli, in vse, ki so prizadeli nas in nam storili krivico.

Jezus, vžgi v nas ogenj svoje ljubezni do bližnjega in do vseh ljudi, posebno do tistih, ki jih nočemo trpeti, misleč, da jih ne moremo prenašati; do vseh, s katerimi težko shajamo. Prosimo Te, naj vsi izkusijo tvojo ljubezen, odpuščanje in ozdravljenje na telesu in duši.

Naj tvoja sveta Kri, o Jezus, izniči v nas vse slabe navade, grdo govorjenje in mišljenje, slabe želje in občutja ter vse pregrehe. Naj iz nas odstrani vse posledice slabega iz preteklosti.

Preblažena Devica Marija, v ljubezen tvojega brezmadežnega Srca polagam sebe in svojo družino. Sprejmi nas vse v svoje naročje in nas pokrij s svojim plaščem. S svojo priprošnjo nas obvaruj pred vsem hudim na duhu, duši in telesu.

Sveti Jožef in vsi Božji svetniki, vsi Božji angeli, sveti nadangeli Mihael, Gabriel in Rafael, naši angeli varuhi, varujte nas pred vsemi vidnimi in nevidnimi sovražniki. Varujte nas in nas vodite skozi življenje.

Vir: splet, prevod iz nemščine

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar