Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 1. januar 2020

DOMAČA ZDRAVILA Glina

Glina ali ilovica je mineralna zmes, v kateri prevladujejo alumosilikati. Na pogled je homogena brezoblična masa. V resnici je sestavljena iz nešteto drobnih delcev v obliki lističev.
Ima izredno moč vpijanja. Nase veže vse strupe iz organizma in se nespremenjena izloči. Glina je najmočnejše regeneracijsko sredstvo. Svojo moč je dobila od sonca, zraka in vode.
Deluje antiseptično samo na škodljive snovi za razliko od sintetičnih antiseptikov, ki uničujejo tudi telesu koristne snovi (npr. prebavne bakterije).
Glino uporabljamo zunanje in notranje.
Zunanja raba gline
V ta namen jo vmešamo z vodo in jabolčnim kisom v maso podobno testu. Nato oblikujemo hlebčke debeline pol centimetra ter položimo na obolelo mesto, fiksiramo in obložimo s volnenimi krpami. Obkladek mora delovati vsaj 2 uri. Pri težjih slučajih obkladke menjamo večkrat dnevno. Vsak obkladek je za enkratno uporabo. Pri kroničnih revmatskih bolečninah pustimo glino na obolelem delu celo noč.
Pri kožnih boleznih, aknah, ekcemih, luskavici, bradavicah, si pomagamo z glinenim mazilom ali premazi v obliki maske. Akne je dobro izmivati z glineno vodo.
Obkladki dajejo dobre rezultate tudi pri glavobolih, nespečnosti, kroničnih vnetjih sinusov, ušes, pljuč; pri obolenju prostate.
Notranja uporaba gline
Uživanje gline pomaga pri mnogih boleznih.
Napitek pripravimo tako, da 1 malo žličko gline v prahu raztopimo v 1deciliter vode. Pustimo stati čez noč. Zjutraj premešamo in prve tri dni pijemo samo glineno vodo, da se organizem navadi. Naslednje dni popijemo tudi goščo. Kura naj traja najmanj tri tedne. Po desetih dneh pavze lahko začnemo znova; največ trikrat zapovrstjo. Izjema so le zelo huda obolenja, kjer je dopustno tudi dolgotrajnejše uživanje gline.
Pitje gline prečisti celoten organizem in tako poveča odpornost. Pomaga pri težavah prebavil; želodca, žolča in jeter, vnetju sečnih poti, srčno žilnih težavah, obolenju kože.
Glina se ne zadržuje v telesu, niti se ne strdi. Uživanje gline ni priporočljivo pri zelo visokem krvnem pritisku (glina lahko pritisk dvigne) ter pri kroničnem zaprtju.
Za več informacij nas lahko pokličete v Stično v zeliščno lekarno Sitik, kjer vam bomo z veseljem pomagali z nasveti in pripravki p. Simona Ašiča.
Tel. št. 01 7877 065
e-pošta: info@sitik.si
farm. Klemen Križaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar