Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 16. maj 2017

FATIMA – OKNO UPANJA (44) Cerkev sprejme Fatimo za svojo



Romarji so prihajali iz vse Portugalske

Ko so ljudje zvedeli za fatimske dogodke, so zavzeli do njih različna stališča. Nekateri so pastirčkom verjeli, drugi so jim nasprotovali in jih smešili. Župan je vidce celo za nekaj dni zaprl. Niti mati glavne vidkinje Lucije ni mogla sprejeti, da bi njena hčerka res videla Devico Marijo. Časopisi so večinoma dogodke smešili in se iz vidcev norčevali. Vse to je po svoji previdnosti Bog dopustil in je prispevalo k potrditvi resničnosti prikazovanj in razodetij.
Nasprotnike je zelo vznemirjalo, ker se je vedno več ljudi zbiralo na kraju prikazovanj. Samo pri prvem Marijinem prikazanju, 13. maja 1917, so bili pastirčki sami z Marijo. Pri vsakem naslednjem prikazanju je bilo vedno več ljudi, večinoma pobožnih vernikov. To ne velja za 19. avgust, ker ljudje za to prikazanje niso vedeli. Pri prikazanjih je bil začetek romanj, ki jih ni bilo več mogoče zaustaviti, čeprav se je svetna oblast za to zelo trudila.
Romarji, posamezniki in v skupinah, so kar naprej hodili k drevesu, nad katerim se je Marija petkrat prikazala, in tam molili. Za spomin so si hoteli vzeti vsaj kak listič ali vejico.
Število romarjev se je pomnožilo po zadnjem Marijinem prikazanju in sončnem čudežu 13. oktobra 1917. Med romarji so bili največ preprosti ljudje, ki so prvi sprejeli Marijina sporočila. Marija Carreira je pripovedovala:
»Po 13. oktobru, ko je sonce plesalo, je bila tu nenehna procesija, zlasti ob nedeljah popoldne in na 13. dan v mesecu. Prihajali so od daleč. Žene z otroki v naročju, moški s culo na ramah. Vsi so poklekovali k vznožju hrastiča, nad katerim se je prikazovala naša Gospa. Nihče ni tu ničesar prodajal, niti kozarca vode ne.
Tu so ljudje samo jokali in molili k naši Gospe. Kadar je bilo veliko ljudi, so peli cerkvene pesmi. Naredili so veliko pokore in z velikim veseljem. Od tod so se ljudje vračali zadovoljni. Prišli so prosit našo Gospo za čudeže; in jih je vselej uslišala. Nikoli nisem slišala, da kakšne prošnje ne bi bila spolnila. Vsi so prišli iz pobožnosti. Če pa niso bili pobožni, so tu postali« (CS 66).
Ljudje so na kraju Marijinega prikazovanja začeli puščati denar, zato ja Lucija vprašala Marijo, kaj naj naredijo s tem denarjem. Fatimska Gospa je naročila, naj napravijo dvoje nosil, na katera bodo ljudje metali denar, ki bo za praznik rožnovenske Gospe in za zidavo kapele na kraju prikazovanj. Nosili naj bi prenašali pastirčki skupaj z drugimi otroki. S tem je Božja Mati dovolj jasno povedala, da želi prihajanje romarjev na ta milostni kraj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar