Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 10. februar 2024

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Naše glasilo – dvomesečnik

Leta 1985 je naš samostan obhajal 850-letnico ustanovitve. V tem letu je zaživela tudi Bernardova družina. Člani vsak dan molijo eno desetko rožnega venca za naše duhovne poklice in Božji blagoslov naših duhovnih dejavnosti eno desetko rožnega venca. Hkrati svoje življenje uravnavajo po geslu cistercijanov: Moli in delaj! Cistercijani pa zanje molimo in darujemo mašne daritve. Tako je med cistercijani in člani Bernardove družine duhovna povezanost.

Za medsebojno duhovno povezanost je kot glasilo Bernardove družine bila leta 1985 ustanovljena revija 'V Materini šoli'. Naslov je hotel poudariti marijansko usmerjenost. Glasilo na začetku še ni bilo mesečnik in je izhajalo v skromnem obsegu. Zanj so se pozneje v vedno večjem številu začeli zanimati tudi tisti, ki niso bili člani Bernardove družine, zlasti posvečeni Jezusovemu in Marijinemu Srcu, a tudi drugi, npr. člani Apostolata darovanja. Tudi številne redovnice najdejo v njem duhovno hrano.

Danes je vedno več možnosti za duhovno branje: veliko duhovnih knjig in različne duhovne revije. Številnim pomaga Radio Ognjišče in televizija Exodus pa tudi Radio Vatikan. Na spletu se najde veliko duhovne vsebine. Marsikdo nima časa ali interesa za branje.

Naše glasilo izhaja skoraj že 40 let, Prav od začetka sem njegov urednik. Nabrala so se leta, navdajata pa me bolehnost in onemoglost. Glasilo bo s prihodnjo številko izhajalo vsaka dva meseca. Hvala vsem za razumevanje, s prošnjo za sodelovanje še naprej.

p. Anton Nadrah, urednik

Ni komentarjev:

Objavite komentar