Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 24. november 2021

Spreobrnjenje komunističnega voditelja

Alojz Franc Budenz, eden glavnih komunističnih voditeljev v Ameriki, se je rodil v goreči krščanski družini v državi Indiana. Pri dvajsetih letih je odšel zdoma zaradi ljubezni do ločene ženske. Kot zagovornik vseh proletarskih zahtev je bil aretiran in zaprt več kot dvajsetkrat. Od leta 1935 do 1945 je deloval kot novinar in član nacionalnega komiteja komunistične partije ZDA.

Leta 1936 se je v nekem baru v New Yorku nahajal tik ob škofu bl. Fultonu Sheenu, znanem ameriškem pridigarju na televiziji. Nenadoma je škof prekinil njegov dolgovezni govor in rekel: »Sedaj bomo nekoliko govorili o Devici Mariji!«

Ta dolga ura o 'Mariji' ga je privedla k njegovemu globokemu miru prvega svetega obhajila, toda vrnitev vere je trajala devet let, pospeševala pa ga je Devica presvetega rožnega venca.

Kasneje je spreobrnjeni novinar napisal svoj življenjepis, v katerem razlaga veliki dan, ko je ta dogodek pričel petintrideset let dolgo pot, nad katero je svetila blaga Marijina zvezda. Knjiga je posvečena Marijinemu brezmadežnemu spočetju.

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar