Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 18. junij 2020

Življenje zakonskega para je rožni venec.


»Akademija ljubezni« je celica virtualne molitve za zaročence, zakonce, ločene in vdove, skratka deluje na področju zakonske pastorale; ustanovitelj močno poudarja pomembnost molitve za pare:
«Menim, da je sveti zakon kot trojica, kjer je tretja oseba v zakonu Bog. Zakonca mu morata dovoliti, da postane sestavni del njunega zakona, da bi se zakon lahko v polnosti uresničil. Molitev je duhovno dihanje zakonskega para, ki umešča Boga v srce zakonskega življenja.
Obstajajo seveda različne oblike skupne molitve. Jaz svetujem rožni venec. Svetujem ga zato, ker se katoličani radi izročamo Marijini priprošnji, in je rožni venec, poleg svete maše, naša priljubljena molitev. In tudi zato, ker se običajno ob sklepu podelitve zakramenta svetega zakona, zakonca izročita Devici Mariji in ji podarita šopek rož.
Poleg tega menim, da skupna molitev rožnega venca pomaga povezati zakonski par. Ko sem pripravljal premišljevanja za rožni venec za zakonce, sem prosil za pomoč sveti zakonski par, Marijo in Jožefa, da bi se molitev dotaknila Jezusovega Srca. Zame je življenje zakonskega para rožni venec.«
Guy Aimé Eblotié

Ni komentarjev:

Objavite komentar