Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 11. junij 2020

ZA ZIDOVI SAMOSTANA


Urednikova beseda

Pred nami sta praznika Srca Jezusovega (19. junija) in Marijinega brezmadežnega Srca (20. junija). Kaj nam pomenita? Srce je znamenje, simbol ljubezni. Jezus in Marija nas neizmerno ljubita. Želita, da bi se tudi naša srca ogrela v ljubezni do Boga in do vsega Božjega, zlasti do vsakega človeka. V ljubezni do Boga in bližnjega je naša svetost. Prebodeno Jezusovo srce je znamenje, da nas je on ljubil do konca, do žrtvovanja svojega življenja za nas. Papež sv. Janez Pavel II. je dejal: »Prebodeno srce je znamenje celostnosti te ljubezni v njeni navpični in vodoravni razsežnosti, kar ponazarjata pokončno in prečno bruno križa.« Ko je Mati Marija stala pod križem, je po Simeonovi prerokbi njeno dušo, njeno srce, prebodel meč bolečin. V tej uri našega odrešenja je prva počastila Jezusovo Srce. Svojega mrtvega Sina je z vso ljubeznijo darovala nebeškemu Očetu za naše odrešenje.

Odslej bodo v Stični naša srečanja v zvezi s fatimsko pobožnostjo, Bernardovo družino, češčenjem Jezusovega in Marijinega Srca ter dušami žrtvami takole:

- Fatimska pobožnost v cerkvi ostane in je vezana na 13. dan v mesecu, od maja do oktobra. Kadar je trinajstega sobota, je pobožnost na predvečer, torej dvanajstega, kakor je bilo doslej (zaradi dolgih samostanskih molitev v soboto). Zato je v juniju fatimska pobožnost v petek, 12. junija. Vedno se začne eno uro prej kot doslej: torej ob 18.30 z rožnim vencem; ob 19.00 je sv. maša z nagovorom, nato fatimska pobožnost, ki bo junija še brez procesije, ter bo vse v cerkvi pred fatimsko Marijo. Sodelovali bodo pevci na koru med mašno daritvijo in petjem litanij. Na koncu bomo obnovili posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

- Bernardova družina, častilci JMS in DŽ imajo shod 4. nedeljo v mesecu! (če ni kakšne ovire) ob 15.00! Tako bo prvo srečanje po korona virusu v opatovi kapeli 28. junija ob 15.00. - Tako bi rešili težavo, da ne bi bili fatimska pobožnost in to srečanje preblizu skupaj. Srečanje pol ure pozneje (ne ob 14.30 ampak ob 15.00) bo bolj ugodno za oddaljene. Od maja do oktobra bosta v Stični dve srečanji (fatimsko v cerkvi in drugo v opatovi kapeli), druge mesece pa bo samo eno (v opatovi kapeli).
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar