Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 21. junij 2020

»Devica Marija mi je naročila, naj molimo za duhovnike!«


»Prepričana sem, da Devica Marija močno želi, da verniki molijo za duhovnike!« S tem preprostim stavkom nas je Sveti Duh povabil k poslanstvu, da bi z molitvijo podpirali duhovnike in bogoslovce ter obenem ljubili Cerkev.
Našli smo torej rešitev: treba je prenehati kritizirati naše duhovnike in izpostavljati njihove šibkosti. To ne velja za njihova kriminalna dejanja. Devica Marija nas vabi, da svoje obtožbe spremenimo v molitve in ji izročamo vse duhovnike, ker je njihova Mati! Skrbi za svoje sinove in jih vodi v vsem času njihovega duhovništva.
Po Mariji duhovniki obnavljajo svoje obljube v Svetem Duhu in nas vodijo k večnemu veselju. Bolj ko bodo duhovniki povezani z Devico Marijo, močneje jih bo lahko uporabila, da bo vse nas prek njih vodila k svetosti in bodo tudi sami polagoma postajali vedno bolj sveti.
Lahko izberemo način, kako bi Devici Mariji izročali duhovnike: med sv. mašo, ko skupaj z Marijo stojimo pod križem ali zanje darujemo sv. obhajilo, še posebej ob petkih, da bi se milosti Jezusove smrti in vstajenja spustile na njihovo duhovništvo v večjo slavo Boga in Cerkve.
Sveta Devica Marija, Mati duhovnikov, tebi zaupamo duhovnike in bogoslovce vsega sveta.
Ana Izabela Chartier-Kastler
Članica misijona Marija Mati duhovnikov

Ni komentarjev:

Objavite komentar