Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 28. junij 2020

»Jezus je prišel k meni v sanjah.«


Število kristjanov muslimanskega porekla je v velikih iranskih mestih v porastu. Organizacija za podporo Cerkvam v svetu (Aide aux Églises dans le Monde – AEM) je Daniela Šaesteha, h krščanstvu spreobrnjenega muslimana, prosila za intervju. Navajamo nekaj odlomkov:
»Na začetku smo bili pod ajatolom Homeinijem vsi veliki vodje edini: […] hoteli smo biti najmočnejša muslimanska sila na svetu in širiti islam kot edino in svetovno religijo. Vendar pa se je kmalu po revoluciji v vrstah vodij pričela nesloga. Bil sem eden od ustanoviteljev revolucionarne garde – v Iranu so jo imenovali Hezbollah – vendar zaradi sporov z vlado nisem dolgo ostal v njenih vrstah.
Zaradi tega sem se v času Homeinijevega vladanja znašel v zaporu. V celici nas je bilo zaprtih pet. Štiri so usmrtili. Nekateri moji stari prijatelji, ki so bili na oblasti, so mi pomagali, da sem prišel iz ječe. Uspel sem zapustiti Iran. Zbežal sem v Turčijo, kjer sem se odločil, da dokončam doktorat na univerzi v Carigradu.
Ta odločitev mi je omogočila, da sem primerjal najpomembnejše svetovne kulture, religije in filozofije. V vsakem pogledu sem bil presenečen nad krščanskimi vrednotami. Primerjal sem jih z vsem tem, kar sem že vedel. Name je naredilo globok vtis spoznanje, da je pravi vzrok razvoja življenja, ekonomije in vodenja na Zahodu navzoč v Svetem pismu.
Kasneje je Jezus prišel k meni v sanjah […]. Dvakrat sem na mah prebral evangelije in mu nazadnje podaril svoje srce.«
Vir: chrétiens.info

Ni komentarjev:

Objavite komentar