Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 10. februar 2019

ZA ZIDOVI SAMOSTANA


Urednikova beseda

Končale so se številne prireditve, ki so običajno ob slovesu starega leta. Ob 200-letnici najbolj znane in priljubljene božične cerkvene pesmi Sveta noč je bila v četrtek, 4. decembra 2018, v Muzeju krščanstva na Slovenskem v Stični otvoritev posebne spominske razstave. V naši baziliki je bil na sam božični praznik zvečer nastop Mešanega pevskega zbora Stična, Otroškega pevskega zbora Župnije Stična in Mladinskega pevskega zbora Stična.
Kakor že lani so tudi letošnje jaslice v baziliki nekaj posebnega in so zato vredne ogleda. Ohranili smo do 2. februarja. Sledi nekaj zapisov obiskovalcev: Čudovito prikazana zgodba, zelo lepa postavitev; vse pohvale izdelovalcem. – Mislim, da so najlepše jaslice v Sloveniji. – Čudovite jaslice, res lepo dodelane in z veliko detajli. – Bog blagoslovi vaš trud z obilnimi milostmi. – Krasne jaslice. Občudujem domiselne prizore, saj sem tudi sama ljubiteljica jaslic. – Jaslice so prelepe. Veliko smo jih že videli, a te so zares izjemne.
Udeleženci Doma duhovnosti v letu 2018: en dan 2292, dva dni 1449, tri dni 527.
Kronist poroča, da je Sitik prestal certifikacijo za proizvodnjo EKO kisa, ki ga bomo prodajali na trgu Velike Britanije. Po pogodbi za leto 2019 je predvidenih 15.000 litrov. V samostanskem gozdu Bojansko pa sekajo celulozni les za sekance za kurjavo v samostanu, cerkvi in še kje. Pripravili ga bomo za del te kurilne sezone in za prihodnjo.
Od že zgrajenega rondoja pri Akrapoviču na Hudem do rondoja, ki bo zgrajen pri samostanski vrtnariji, bo nova cesta zavzela 1,20 ha samostanskih zemljišč. Občina Ivančna Gorica načrtuje pridobitev zemljišč in gradbeno dovoljenje v letu 2019, verjetno pa tudi celotno izgradnjo obvoznice.
Tej številki je priložena položnica za prostovoljne prispevke namesto naročnine. Priporočamo se vaši velikodušnosti in se hkrati zahvaljujemo tistim, ki ste že dali svoj prispevek. Naj bi dodana položnica za nikogar ne bila povod, da glasilo odpove. Naj položnico raje vrže v koš. Če veste za koga, ki bi naše glasilo rad bral, sporočite z njegovim privoljenjem njegov naslov.
Naj v novem letu na Marijino priprošnjo vse spremlja obilen Božji blagoslov!
p. Anton Nadrah

Ni komentarjev:

Objavite komentar