Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 22. julij 2018

Molitvena veriga rožnega venca okrog sveta

Zaradi nujne potrebe po nebeški pomoči v našem svetu so se verniki po vsem svetu na praznik fatimske Matere Božje, v nedeljo 13. maja 2018 ob 15.00, povezali z molitvijo rožnega venca v molitveno verigo okrog sveta. Na ta dan, 13. maja 1917, je Marija v Fatimi prosila tri pastirčke, naj vsak dan molijo rožni venec za mir na svetu in konec vojne.
Molivci so se je najprej Mariji zahvalili za vse milosti, ki nam jih je že izprosila pri Bogu. Goreče so jo prosili, naj posreduje za ustavitev kulture smrti in vseh krvavečih ran, ki jih ta kultura prizadeva ljudem današnjega časa, posebej mladim. Nebeška Mati potrebuje naše goreče molitve za zmago nad zlom, ateizmom, pogubnim valom pornografije in vsakovrstne izprijenosti, nad idoli denarja in oblasti, nad zasužnjenostjo z drogo, mediji … Marija vidi, kako se z odpadom od vere človeštvo iz dneva v dan pogreza v greh.
Tisti, ki so se priključili tej molitveni verigi okrog sveta, so molili za družine, prijatelje in nasprotnike, za naša mesta in vasi, za naše države, za spreobrnjenje vsega človeštva. Prošnja se je po Mariji dvigala k Bogu za trdnost in stanovitnost v veri, upanju in ljubezni. Velika je moč molitve! Z njo lahko pospešimo zmago Marijinega brezmadežnega Srca in skrajšamo čas preizkušnje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar