Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 15. junij 2017

FATIMA – OKNO UPANJA (45) Osramočenje nasprotnikov


Urednik dnevnika O Mundo José do Vale, ateist in anarhist, je hotel z ljudskim zborovanjem enkrat za vselej napraviti konec fatimskim romanjem. Natisnil je sramotilne letake proti domnevnim prikazovanjem, proti duhovnikom in jezuitom, ki da so bili redno krivi vseh nesreč v deželi. Ljudi je povabil, naj se prihodnjo nedeljo po maši zberejo v Fatimi pred cerkvenimi vrati, kjer bodo razkrinkali komedijante Irijske globeli. Letake so razdelili po Vili Novi de Ourém, v kraju Torres Novas in drugod. Novica se je hitro razširila med ljudmi.
Fatimski župnik se je znašel in oznanil, da bo na nedeljo, ko naj bi bilo pred župnijsko cerkvijo zborovanje, mašna daritev na neki podružnici. Dogovoril se je z mladim plemičem Petrom de Faría, ki je na omenjeno nedeljo vse tri vidce skupaj s Frančiškovim in Jacintinim očetom vzel na svoje šest kilometrov oddaljeno posestvo, kamor so odpotovali že eno uro pred sončnim vzhodom. Pri maši so bili v graščinski kapeli. Pozno zvečer so se begunci vrnili domov.
Na določeno nedeljo so v pričakovanju velikega navala ljudstva prišli pred cerkev José do Vale, upravitelj občine Artur Santos, in drugi odličniki z nekaj stražniki. Toda tam so na veliko presenečenje in razočaranje dobili samo nadzornika fatimskega okrožja. Odšli so v Irijsko globel, kjer ni manjkalo romarjev.
Tam pa so doživeli novo osramočenje. Neki mož, ki je računal z njihovim obiskom, je pripeljal tja več oslov in jih privezal k nekemu hrastiču. Ko je opazil, da skupina prihaja, je oslom pomolil pod nos neko tekočino in vsi osli so pričeli rigati v veliko začudenje in jezo nasprotnikov.
Ko so nasprotniki prišli do bližine črnike, so opazili na tleh seno in slamo ter razumeli, da žalitev velja njim, kakor da bi bili oslički, ki so prišli k hrani.
Govornik je začel smešiti vero. Ob najhujšem smešenju so se oglašali nekateri ljudje, ki so bili skriti v bližini:
»Živela Jezus in Marija!«
Nasprotniki so osramočeni odšli proti Fatimi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar