Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 19. maj 2015

Sv. Jožef varuje pred zlom, Marija odpira nebeška vrata



V 32. poglavju svojega življenjepisa sv. Terezija Avilska pripoveduje o videnju pekla, katero ji je Gospod dal leta 1559: »To je ena od najpomembnejših milosti, ki mi jo je Gospod podaril na način, da bi mogla iz nje izvleči največjo korist. Izgubila sem strah pred stiskami in nasprotji tega življenja in od nje sem prejela dovolj poguma za njihovo prenašanje.« V istem 32. poglavju to videnja osmišlja poseben svet, ki se je rodil 24. avgusta 1562 kot natančno nasprotje pekla: prvi reformirani karmel sv. Jožefa v Avili. Majhna Sveta Družina na zemlji!
Majhen samostan, ki je bil uresničen po želji Božjega Srca, ji je opisal Jezus nekega dne po sv. obhajilu: »Jezus je želel, da bi bil samostan posvečen sv. Jožefu, ki nas bo varoval in katerega kip bo postavljen nad ena od njegovih vrat. Marijin kip mora biti postavljen nad druga vrata in Jezusov nad osrednja. Ta samostan bi bil zvezda, ki bi izžareval veliko luč.« Vse je jasno: Ta Božji svet je svet sv. Jožefa. Obstaja dvoje vrat: Prva, vhodna vrata, vodijo na cesto in so zaupana sv. Jožefu. Ta vrata omogočajo, da zapustimo ta zapleteni, zmedeni, sovražni in nevarni svet. Druga vrata, skozi katera je Jezus prišel na ta svet, so skrivnostna. To so Marijina vrata, ki se odpirajo v nebesa.
P. André Doze, Jožef, senca Očeta

Ni komentarjev:

Objavite komentar