Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 1. maj 2015

Narodno središče Svetovnega fatimskega apostolata v Republiki Češki



Prvi konec tedna v mesecu oktobru 2013 smo v narodnem središču Svetovnega fatimskega apostolata (SFA) v Republiki Češki organizirali posebno duhovno obnovo za prijatelje SFA. Obhajali smo deseto obletnico našega narodnega romanja v Fatimo (13. 9. 2003). Ob tej priložnosti je naša škofovska konferenca povabila Marijo romarico, ki je obiskala vse naše stolnice in so se vse naše škofije posvetile Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Do izložbe fatimskega memoriala pa je prišlo ravno pred desetimi leti ob posvetitvi našega naroda Marijinemu brezmadežnemu Srcu, ki se je zgodila na najpomembnejši dan katoliškega programa za Srednjo Evropo.
V letu vere je bila našemu narodnemu središču dodeljena milost popolnega odpustka. Krajevne skupnosti, molitvene skupine in voditelji SFA iz naše dežele so se odločili, da bodo pokrovitelji projekta kipa angela miru s tremi pastirčki, kakršen je v Irijski globeli, v želji da bi širili sporočilo angela miru, ki naroča molitev češčenja, prošnjo za odpuščanje, za spreobrnjenje grešnikov in molitev zadoščevanja. Razširiti je treba tudi naročilo evharističnega zadoščevanja. Projekt je zaživel 3. marca 2013. Pripravili smo poseben prostor v Kocrilovu za angela varuha Češke Republike. Spoznali smo, da je naše posebno poslanstvo učiti ljudi, da imajo vsak svojega angela varuha in da ima tudi naš narod svojega angela varuha. Tako razširjamo vsebino dogodkov, ki so se zgodili v Fatimi leta 1916, kot priprava na prikazanja Device Marije. Kar nekaj mesecev smo delili molitvi angela miru, napisani na kartončkih, po vsej naši domovini.
Dogodek umestitve angela varuha našega naroda je bil na prvo soboto v mesecu, ko smo imeli tudi posebno povezavo s Porto Rico, s predsednikom Svetovnega gibanja SFA, prof. Americo Lopez. Ker se je bil ponesrečil, ni mogel priti v Kocrilov, vendar je poslal sporočilo za našega škofa, duhovnike in za več kot 3.000 navzočih oseb, članov SFA in romarjev. Ob tej priložnosti smo razdelili 20.000 kartončkov s sporočili Device Marije v Fatimi in molitvami angela, ki so bile dane svetu po posredovanju pastirčkov.
Navzočnost angela miru v našem središču je posebna milost za SFA in za vso našo domovino. Kip je blagoslovil škof naše škofije (Hradec Kralove) msgr. Jan Vokal na prvo soboto v mesecu, 5. oktobra 2013. Naslednji dan je kardinal Dominik Duka obiskal naše središče in po molitvi angela blagoslovil delovanje SFA v naši domovini.
Ta izreden dogodek je bil še ena posebna povezava med Fatimo in našo domovino za vse tiste, ki se ravnajo po izvirnem fatimskem sporočilu!
Hana Francakova WAF v Republiki Češki

Ni komentarjev:

Objavite komentar