Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 25. julij 2020

Škapulir in rožni venec sta nerazdružljiva.


Dne 13. junija 1917 je Naša Gospa iz Fatime zaupala trem pastirčkom, da »Bog hoče na svetu vzpostaviti češčenje Marijinega brezmadežnega Srca«. Sveta Devica takrat ni natančneje razložila, kakšno naj bo to češčenje. Pozneje je vidkinji Luciji v Pontevedri in Tuyu v Španiji dopolnila, kakšno naj bo to češčenje. Sestra Lucija je 15. oktobra 1950 rekla: »Škapulir je znamenje naše posvetitve Marijinemu brezmadežnemu Srcu … Škapulir in rožni venec sta nerazdružljiva.« Zato sta škapulir in rožni venec sestavni del češčenja Marijinega brezmadežnega Srca. Dobro opravljena molitev rožnega venca najbolj gane Srce naše Gospe.
V Marijinih besedah in Lucijinih pojasnilih gre za pet stvari, s katerimi častimo Marijino brezmadežno Srce: posvetitev Rusije [in nas samih], zadostilno obhajilo prvih sobot v mesecu, žrtvovanje za spreobrnjenje grešnikov, vsakodnevna molitev rožnega venca in nošenje škapulirja.
Yves de Lassus

Ni komentarjev:

Objavite komentar