Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 19. julij 2018

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Iz samostanske kronike


V stiški župniji in v samostanu se pripravlja na duhovniško posvečenje diakon cistercijan p. Jona Vene iz župnije Ljubljana – Sv. Peter. Mašniško posvečenje je prejel na praznik sv. Petra in Pavla, 29. junija ob 9.00, v ljubljanski stolnici po rokah ljubljanskega nadškofa msgr. Stanislava Zoreta. Novo mašo je daroval v domači župniji pri Sv. Petru v nedeljo, 1. julija ob 10.00; ponovitev nove maše pa je imel v baziliki Žalostne Matere Božje v Stični v nedeljo, 15. julija ob 10.00. Veseli bomo, ker ste praznovali z nami, da smo se skupaj Bogu zahvalili za Božji dar duhovništva in prosili za obilen Božji blagoslov in Marijino varstvo na njegovi duhovniški poti, od njega pa smo prejeli novomašni blagoslov.
V baziliki so se začela dela na strehi in dotrajanem ostrešju. Vzhodni del je bil urejen že pred nekaj leti, letos pa je na vrsti preostali večinski del.
Letošnje vrtnice z naslovom Bližajmo se Jezusovemu Srcu so bile iz spisov cerkvenih pisateljev in svetnikov nabral p. Tomaž Podobnik DJ in imajo zaradi globoke duhovne vsebine trajno vrednost, ne le za junijsko branje. Treba jih je brati počasi in s premislekom. Dobijo se pri Salve in v Stični.
Stiški jasličarji na čelu z Marjanom Zadravcem so za večletno vztrajno umetniško izdelavo jaslic v baziliki Žalostne Matere Božje prejeli občinsko priznanje – plaketo Miha Kastelica. Na njej piše: Plaketo Miha Kastelica Občine Ivančna Gorica je prejela jasličarska skupina župnije Stična za pomemben prispevek k ohranjanju kulturne in etnološke dediščine ter duhovnih dobrin naših prednikov.
Še opozorilo: Če se preselite, npr. v dom za starejše, pošljite novi naslov, če želite tja prejemati naše glasilo. Če veste za koga, ki bi rad prejemal naše glasilo, naj pošlje svoj naslov.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar