Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 5. november 2017

Iz samostanske kronike


Najpomembnejši dogodek v Stični v zadnjem času je bilo srečanje mladine, »Stična mladih«, v soboto, 16. septembra. Kljub slabemu vremenu, ki je dopoldne Stični prizaneslo, se je zbralo okrog 6.000 mladih pod vodstvom slovenskih škofov in duhovnikov. Pester program na osrednjem prostoru in v različnih delavnicah ter bogata ponudba na številnih stojnicah – vse to je mlade zaposlilo in razgibalo. Skratka, Stična je naenkrat postala zelo mlada in živahna. Vse je potekalo pod Marijinim geslom, kot se spodobi ob stoletnici Marijinih prikazovanj v Fatimi: Velike reči mi je storil Mogočni.
Pred nami je bilo pomembno srečanje mladih in odraslih v Stični, v soboto, 14. oktobra, z izbrano molitveno uro ob 9.30, posvečeno fatimski stoletnici, ki sta jo popestrila zastopnika iz Fatime, sodelovali pa so tudi hrvaški romarji. Mašna daritev slovenskih in hrvaških škofov in duhovnikov ter vseh navzočih vernikov je bila ob 11.00, nato procesija z Marijo romarico, ki so jo pripeljali iz Češke.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar