Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 9. maj 2014

Šopek Materi Mariji Nobeno delo, ki ga začnemo z Marijo, ni izgubljeno



To, da delo začnemo z Marijo, je pomembno predvsem takrat, ko dušam govorimo o Božji ljubezni. Takrat – po besedah svetega Bernarda – »Ugrabiteljica src – Raptrix cordium« in Nevesta Božje ljubezni, položi na ustnice svojih apostolov ognjevite besede, ki razplamtijo v srcu ljubezen do Jezusa in storijo, da v njem vzbrstijo vse kreposti.
Mi, Jezusovi apostoli, moramo goreče ljubiti njo, ki jo Pij IX. imenuje »Virgo sacerdos« [Devica duhovnik], saj njeno dostojanstvo močno presega dostojanstvo duhovnikov in papežev.
In ta ljubezen nam daje pravico, da nimamo nobenega dela za izgubljeno, če smo ga začeli z Marijo in če ga z njo dokončamo. Marija je namreč temelj in krona vsega tistega, kar zadeva Božje kraljestvo.
J. B. Chautard

Angelsko češčenje daje ritem našim dnevnim opravilom

Lep izraz vere Božjega ljudstva je molitev Angelskega češčenja, ki se v Braziliji imenuje Marijina ura. To je preprosta molitev, ki jo molimo v treh značilnih trenutkih dneva in dajejo ritem našim dnevnim opravilom: zjutraj, opoldne in zvečer.
To je pomembna molitev. Vsi smo povabljeni, da jo molimo, saj nas spominja na trenutek svetlobe, ki je spremenil zgodovino, na učlovečenje, ko je Božji Sin postal človek v Jezusu iz Nazareta.
papež Frančišek

Med Jožefom in Marijo je vladala globoka zakonska ljubezen

Nikoli ni obstajala zakonska ljubezen, ki bi bila bolj močna in bolj globoka od medsebojne ljubezni, ki je vladala med Jožefom in Marijo. Bila je prava zakonska ljubezen, globoka zakonska ljubezen, ki se veseli, ki moli, ki je gostoljubna. Čeprav so živeli določeno popolnost, niso bili podoba neke toge, odbijajoče in fascinantne popolnosti, pač pa podoba ljubezni, ki je odprta, ki odpušča, ki ne obsoja. Krotkost, ponižnost, potrpežljivost. Ljubezen Jožefa in Marije je bila privlačna in gostoljubna. Mislim, da sta znala vzpostaviti popolno ravnovesje med zasebnim življenjem v troje in ljubeznivo  gostoljubnostjo do vseh, ki so jih obdajali.
Za naše družine je pomembno, da posnemajo Nazareško družino, ker nas uči, kako se združevati, kako prenašati težave. V evangeliju beremo, da je sveta družina imela težave. Jožef in Marija sta bila zaskrbljena, iskala sta Jezusa in ga ob najdenju vprašala, zakaj je to storil. On jima je odgovoril in onadva sta sprejela. Vse se je odvijalo brez nasilja, s krotkostjo in ponižnostjo.

p. Emmanuel Gobiliard

Ni komentarjev:

Objavite komentar