Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 20. maj 2014

DEVETDNEVNICA K JANEZU PAVLU II. - TRETJI DAN: MARIJA, BOŽJA MATI

Devetdnevnico molimo pred njegovim godom, ki je 22. oktobra, lahko pa v katerem koli času, zlasti če se mu hočemo priporočiti v kakšni zadevi.

TRETJI DAN: MARIJA, BOŽJA MATI

Presveta Trojica, zahvaljujemo se ti, da si Cerkvi podarila papeža Janeza Pavla II., ki je s svojim življenjem izžareval nežnost tvojega očetovstva, slavo Kristusovega križa in sijaj Duha ljubezni. Ker je popolnoma zaupal v tvoje neskončno usmiljenje in v Marijino materinsko priprošnjo, nam je posredoval živo podobo Jezusa dobrega Pastirja in nam pokazal svetost kot najvišjo mero vsakdanjega krščanskega življenja, kot pot do večnega občestva s teboj. Nakloni nam na njegovo priprošnjo, če je skladno s tvojo voljo, milost, za katero te prosimo … Amen.

Molitev k Mariji

Mati Cerkve in naša Mati Marija, v svojih ubogih rokah ti prinašamo, kar ti kakšno ljudstvo more podariti: nedolžnost otrok, velikodušnost in zanos mladih, trpljenje bolnikov, plemenita čustva, ki povezujejo naše družine, napor delavcev, stiske nezaposlenih, osamljenost ostarelih, tesnobo tistega, ki išče pravi smisel življenja, iskreno kesanje onega, ki se je izgubil v grehu, odločitve in upe tistega, ki odkrije Očetovo ljubezen, zvestobo in prizadevnost onega, ki se vztrajno trudi za apostolat in dela usmiljenja. Presveta Devica, napravi tudi nas za pogumne Kristusove pričevalce. Želimo si, da bi bila naša ljubezen tako pristna, da bi privedla nazaj k veri neverne, osvojila dvomljivce in bi dosegla vse ljudi. Marija, pomagaj, da bo človeška družba napredovala v solidarnosti, da bo delovala z živim čutom za pravičnost in se utrjevala v bratstvu. Pomagaj nam vsem, da bomo razširili obzorje upanja na večne resničnosti v nebesih. Presveta Devica, tebi se izročamo in te prosimo: izprosi Cerkvi milost, da bo z vsako svojo odločitvijo pričevala za evangelij, da bo izžarevala vsemu svetu obličje tvojega Sina in našega Gospoda Jezusa Kristusa.

Oče naš, Zdrava, Marija, Čast bodi

Sveti Janez Pavel II., prosi za nas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar