Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 12. april 2014

ZA ZIDOVI SAMOSTANA



Na pragu postnega časa

Na pepelnično sredo, 5. Marca 2014, smo začeli postni čas, čas posebnih milosti. Deležni jih bomo, če bomo tudi mi storili svoj delež. To je čas, ko tudi za slovenski narod in novo evangelizacijo v njem lahko nekaj več storimo. Bližamo se stoletnici fatimskih dogodkov, ki jo bomo obhajali v letih 2016–2017. Papež Benedikt XVI. je leta 2010, ko je bil na Portugalskem in v Fatimi, dejal, da so ti dogodki izraz ljubečega Božjega načrta, okno upanja, ki ga je Bog odprl, ker je človek Bogu zaprl vrata. Tudi mnogo Slovencev je Bogu zaprlo vrata. Bog nam pušča svobodo, vendar pri vratih stoji in trka (prim. Raz 3,20), ker nas ljubi in nas hoče rešiti. Trka rahlo, komaj slišno, vendar vztrajno. Vrata pa mora Bogu odpreti vsak sam. Ali pri tem odpiranju lahko komu pomagamo, in sicer tako, da ne bomo vsiljivi?
Dá, imamo odlično sredstvo. Bog nam ga je posredoval po angelu in Mariji v Fatimi. Ni pa nič novega, ker je že v evangeliju. Skušajmo za letošnji postni čas uresničiti drugo angelovo naročilo poleti 1916: »Molite! Mnogo molite! Presveti Srci Jezusa in Marije imata z vami načrte usmiljenja. Stalno darujte Najvišjemu molitve in žrtve!« Ko je devetletna pastirica Lucija vprašala angela, kako naj se žrtvujejo, je ta odgovoril: »Ob vsaki priložnosti, kadar morete, darujte Bogu žrtev v zadoščenje za grehe, s katerimi ga ljudje žalijo, in kot prošnjo za spreobrnjenje grešnikov. Predvsem sprejmite in vdano prenašajte trpljenje, ki vam ga bo poslal Gospod.« Bog bo po naši molitvi in pokori rešil svet, ki drvi v pogubo. Vsak izmed nas lahko prispeva dragocen delež. V tem smislu želim blagoslovljen postni čas.
urednik

Ni komentarjev:

Objavite komentar