Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 6. avgust 2022

Vtisi, zahvale in prošnje

Zahvala! Dragi troedini Bog, Oče, Sin in Sveti Duh. Z veliko hvaležnostjo in spoštovanjem sva sprejela in molila ob kipu naše drage Matere Božje fatimske. Hvala za vse milosti, za uslišanje prošnje in dobroto, ki jo prejemamo po tvojih priprošnjah, Mati Marija. Hvala ti za Alenko, Tejo, Tanjo, za vse naše najbližje, za vse preskušane, bolne in trpeče, ki smo jih in jih bomo tudi v bodoče vključevali v molitev. Dragi kip naše Nebeške Mamice pa naj še naprej spremlja Božji blagoslov.

Hvaležna Danica in Matjaž V.

 

Fatimska Marija, hvala ti za obisk našega doma in naše družine. Hvaležni smo ti za tvoj blagoslov, ki si nam ga prinesla. Hvala ti za vse milosti. Varuj našo družino in ostale družine. Še naprej nas podpiraj in vodi po pravi poti življenja. Hvala ti za vse,

družina Vrbič.

 

Mati Božja, hvala za ponujeni čas, da smo ob Tebi postali, za trenutek pozabili na vsakdanjost, da smo ob Tebi strnili svoje misli in poglobili pogled vase,

družina Koprivnikar.

 

Fatimska Mati Božja. Hvala ti, da si domovala v našem domu. Prosimo te, varuj in vodi nas, družina Čečelič.

 

Nebes Kraljica, iztegni svoje roke, blagoslovi naše mesto, starše in otroke (napis na Piramidski kapeli). Mati Marija, ki si ena sama v Fatimi, Lurdu, Medžugorju, na Piramidski in Ptujski gori, prosi za nas. Naj čimprej zmaga tvoje Brezmadežno Srce.

 

Šla si na pot. Pripravi pot, pripravi dom, kjer si bodo tvoji ljubljeni lahko oddahnili, odložili breme zla in hudobije, ki se je zgrnilo nadnje. Naj najdejo dom za teh nekaj let tu na zemlji, kakor si ga ti z Jožefom, po preganjanju in bežanju, našla v Nazaretu. Naj bo to dom, kjer si bodo odpočili, umirili in se lahko razveselili drobnih stvari vsakdanjega življenja. Naj bo to dom, kjer se bodo tako umirili, da bodo lahko prišli do globin Božje ljubezni, modrosti, moči, poguma, vztrajnosti in imeli moč za odpuščanje, ki jih bo osvobodilo vezi preteklosti.

T. B.

 

Fatimska Mati Božja,

hvala za naše zdravje, hvala za naše veselje, srečo in mir. Hvala za vse, kar imamo. Lepo te je bilo imeti z nami.

Družina Plošnik in Jančič

 

Fatimska Mati Božja,

hvala za tvojo fizično podobo v našem domu, za vse molitve, ki smo jih ob tebi trosili in prosili. Tvoja navzočnost je za nas bila dragocena in sveta. Prosimo te, da to toplino in ljubezen neseš tudi v domove drugih naših bratov in sester v Kristusu. Hvala ti za vse milosti in vso nebeško pomoč, ki smo jo bili deležni.

Hvaležna družina B.

 

Draga mati Marija!

Veš, draga naša nebeška Mati, danes je dan, ki se močno razlikuje od mnogih drugih dni v letu in desetletij, ki jih preživljamo v naši domovini, na naši materi zemlji. Danes je dan, ko sem se morala davnega leta 1986 s svojimi najbližjimi posloviti od svoje drage mame, »bakice« Julke. Slovo je šlo iz Ljubljane v Zagreb k očetu Srečku na Mirogoj. Hvala ti, draga mati Marija, da si, verjamem, prav včeraj obvarovala Zagreb s svojo materinsko priprošnjo, da se ni ustavil in padel dron na naselje študentskega doma na Jarunu. Verjamem, ljubljena Mati, da si ti, tako kot že tolikokrat, uresničevala in uslišala molitve milijonov ljudi v naši domovini in v svetu, ki prosimo za mir in konec tega brezupnega boja v Ukrajini. Prosim te za milost rešitve vseh ljudi, ki so v zmoti in brezupno »rešujejo« svoja življenja s to brezčutno vojno, ki so jo morali preživljati v taboriščih in izgnanstvu tudi moji, naši starši pred več kot sedemdesetimi leti.

Pozdravljena, ljubljena Mati Marija, hvaležni, da te lahko gostimo v podobi tvojega kipa in v zaupanju vate smo združeni v molitvah in hrepenenju po svobodi v lepih sončnih dneh, za vse, ki so v naših dobrih mislih in srcih,

Danica in Matjaž

 

Draga Marija, iz srca se ti zahvaljujem, ker si obiskala najin dom. V teh sedmih dneh, ko si bila pri naju doma, si naju navdajala z upanjem, združevala v molitvi in poslušala vse najine skrbi, izpovedi in prošnje. Tvoje neprestano sklenjene roke v molitvi so nam lahko velik zgled. Hvala ti, draga Mati, za vse, kar nam nudiš in česar se velikokrat sploh ne zavedamo, dokler tega ne izgubimo. Hvala ti za topel, miren dom, hrano, zdravje in da imamo vse, kar fizično potrebujemo. Prosim te, ozri se na vse ljudi, ki tega nimajo, in jim pomagaj in jim daj vse, kar potrebujejo. Ne pozabi na vse trpeče, ki so najbolj potrebni tvoje pomoči. Naj na svetu prevladata mir in sloga. Hvala ti za Jezusa, ki je dal našemu življenju smisel. Daj, da bomo hodili po njegovi poti in ga nekoč objeli in uživali v kraljestvu, ki nam ga je pripravil. Prosim te, naj nikoli ne pozabimo, od kod prihajamo, in da je naš pravi dom v nebesih skupaj za našimi najdražjimi, ki nas tam z odprtimi rokami in nestrpno pričakujejo in se nas veselijo. Prosim te za zdravje moje babice, pomoč pri maturi in ogromno blagoslova pri nadaljnjih pomembnih odločitvah, ki jih bom morala sprejemati. Prosim te za mir na svetu in za oporo, ko mi je najtežje. Vodite me po pravi poti in dajte mi moč, da bom luč v tem velikokrat temačnem svetu. Marija, žal nam je, da odhajaš iz najinega doma, a obenem veva, da boš tudi, ko prestopiš druga vrata, bedela nad nama. Hvala ti, naša draga fatimska Marija.

N. B. in T. B.

Ni komentarjev:

Objavite komentar