Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 6. december 2020

ROŽNOVENSKI ŠOPEK MATERI MARIJI Da bi bolj ljubili Devico Marijo

Nekega lepega dne sem se odločila, da bom vsak dan molila rožni venec. V preteklosti sem opazila, da mi je ta molitev zelo pomagala v težkih trenutkih. Molim ga v avtu, v svoji sobi, po sv. maši in včasih, ko se zvečer vračam domov. V svoje molitve vključujem osebe, ki so mi drage in tudi svoje namene …

Včasih ga molim samo tako, da »premišljujem skrivnosti«. Rožni venec molim iz ljubezni do Marije, in to dejanje mi pomaga, da jo imam še bolj rada.

Sibila, 19 let, študentka gostinske šole

Vir: Famille Chrétienne

 

Mati Božja je z nami in nas lahko spremeni.

 

Mladi Čilenec Khristian Briones je bil, preden ga je rešila molitev rožnega venca, zasvojen z drogami. Žal se je čez nekaj časa po prihodu iz zapora spet ujel v past mamil. Ko je nekega dne nekomu ponudil cigareto, se mu ja ta zahvalil in rekel: »Bog te blagoslovi!« Ta spodbudni stavek ga je prepričal, da se je vrnil na pravo pot. »Jokal sem, molil in se oklenil rožnega venca. Pričel sem živeti svojo vero,« je poudaril Khristian Briones.

Poleg tega je še povedal: »Verujem, da Bog obstaja in da je Marija z nami in te lahko spremeni. Devica Marija je preprečila, da nisem umrl, in mi pomagala, da sem šel naprej […]. Bog deluje v meni, zato sem postal boljši kristjan.« Prek ateljeja rožnega venca hoče približno štirikrat na teden z zaporniki deliti sporočilo upanja, ki vsebuje katehezo in sv. mašo. Mladenič načrtuje celo ustanovitev fundacije za rehabilitacijo in vnovično vključitev zapornikov v družbo. Bivši zapornik je prepričan, da »z molitvijo lahko dosežemo cilj«.

Vir: Aleteia

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar