Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 24. maj 2022

Hvala ti, fatimska Gospa

S hvaležnostjo se spominjamo, kako je romala v letu 2016 Marija Romarica iz Fatime po naših župnijah in nam ob prošnjah in zahvalah delila milosti, blagoslov in uslišanja. V letu 2017 pa so škofje podelili vsem dekanijam lepe kapelice z Marijo Romarico, da bi nas še naprej zbirale v molitvi po naših družinah na samo fatimsko stoletnico od maja do oktobra 2017. Te kapelice so ostale v naših cerkvah, v naših dekanijah, kjer so dobile posebno mesto, da se lahko k njim zatekamo z našimi prošnjami in zahvalami.

Veličastno in nepozabno je bilo slovensko hrvaško srečanje v Stični, na vseslovenskem praznovanju Fatimske stoletnice 14. oktobra 2017. Posebej se me je dotaknilo, ko smo bili povabljeni, da v procesiji nosimo kapelice z Marijo Romarico. To človek ohrani v srcu in te lepe milostne trenutke podoživljamo še sedaj. Pri nas v Šentjerneju imamo kapelico z Marijo na stranskem oltarju. Poskrbimo, da je okrašena in se lahko vedno zatekamo k njej, molimo, se zahvaljujemo in se ji priporočamo.

Kadar kdo od faranov ob posebnih priložnostih zaželi, jo vzame na svoj dom za skupno molitev rožnega venca. Moja družina jo običajno povabi na fatimski dan in sicer 13 v mesecu. S seboj jo včasih vzamemo tudi na shod v Stično. Marija, hvala ti za vsa uslišanja in ozdravljenja. Spremljaj nas še naprej na poti do srečanja s teboj.

Marija Bunšek

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar