Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 18. januar 2022

Nikoli ne smemo ločiti Marije od Jezusa

Ali ne najdemo Jezusa na zemlji na Marijinih rokah? Ona nam je dala Evharistijo! Po Marijini privolitvi k učlovečenju Besede v njenem telesu se je pričela uresničevati velika skrivnost Božjega odpuščanja in združenja z nami, ki ga je Jezus dopolnil v času svojega umrljivega življenja na zemlji in ga nadaljuje v zakramentu sv. Evharistije.

Brez Marije nikoli ne bomo prišli k Jezusu, ker ga je samo ona nosila pod srcem. V njem Gospod najde popolno veselje. Tisti, ki hočejo spoznati njegove notranje kreposti, njegovo skrivnostno in prednostno ljubezen, morajo vse to iskati v Marijinem Srcu. Tisti, ki ljubijo to dobro Mater, najdejo v njenem tako čistem Srcu Jezusa. Nikoli ne smemo ločiti Marije od Jezusa. K Jezusu bomo uspeli priti samo prek nje.

Poleg tega sem prepričan, da bolj ko ljubimo Evharistijo, bolj moramo ljubiti tudi Marijo. Ljubimo to, kar ljubi prijatelj. Ali bi mogel Bog Oče kakšno ustvarjeno bitje imeti rajši kot Božjo Mater Marijo, do katere njen Sin Jezus goji nadvse rahločutno ljubezen?

Sv. Julijan Eymard, ustanovitelj kongregacije Presvetega zakramenta

Vir: adoperp.fr

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar