Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 8. december 2017

Šopek Materi Mariji


Sv. Marija Evgenija Milleret je bila rojena 26. avgusta 1817 v Metzu (Francija) v bogati družini, ki ni hodila v cerkev. Po srečnem otroštvu so prišle preizkušnje: njen oče je propadel, starši so se ločili, mama je umrla in ostala je sama. Pri devetnajstih letih je v pariški katedrali Notre Dame poslušala pridige p. Lacordaira: »Resnično sem se spreobrnila in odločila sem se dati vse svoje moči ali, bolje rečeno, vso svojo slabost Cerkvi, ki je v mojih očeh imela edina na zemlji skrivnost in moč dobrega.« Sanjala je o ustanovitvi kongregacije, posvečene Devici Mariji. Eno leto kasneje je v Parizu srečala p. Combalota. Z njim, ki je bil njen duhovni voditelj, je ustanovila prvo skupnost v nekem pariškem stanovanju, v katerem je z drugimi tremi dekleti izpovedala redovne zaobljube. Leta 1842 so odprle šolo. Hitro so bile ustanovljene tudi druge skupnosti. Pod imenom Redovnice Vnebovzete se je rodila nova marijanska kongregacija.
Red se je širil. Nove skupnosti so se pojavile v Franciji, Angliji, Španiji, Novi Kaledoniji, južni Ameriki, Italiji in na Filipinih.
Vir: Avec Marie les enfants prient pour la paix

Bog nam je dal Jezusa po Mariji, zato je treba po Mariji iti k Jezusu. 'Nihče ne pride k Očetu, razen po meni,' pravi Jezus. 'Nihče ne more priti k meni, razen po Mariji' (...) Gospodova ljubezen do svoje svete Matere je edinstvena. Devica je vse za Božje Srce (...) Duša, ki izbere Marijo za svojo zaščitnico, je gotova, da bodo njene molitve in prošnje uslišane. Jezus Mariji ničesar ne odreče (...) Marija je Devica mogočna, Devica polna dobrote, vrata nebeška, naša ljubezniva Gospa. Marija posluša molitev, ki privre iz čistega, ponižnega, preprostega in globoko vernega srca (...) O ko bi si mogli predstavljati vse čudovitosti, ki jih Marija izvršuje v človeških dušah! Reči, da je Marija kraljica nebes in zemlje, je čudovito in zelo resnično; reči, da je Mati vseh src, srednica vseh prošenj, ki dospejo do nebes, je še bolj veličastno.
Marta Robin

Ni komentarjev:

Objavite komentar