Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 1. december 2017

Iz samostanske kronike



V soboto, 14. oktobra, smo v Stični obhajali slovensko-hrvaško stoletnico fatimskih dogodkov. Te nadvse pomembne slovesnosti se je udeležilo blizu sedem tisoč slovenskih in hrvaških vernikov. Bilo je 196 duhovnikov in 16 škofov. Dogajanje se je začelo ob 9.30 z molitveno uro, pri kateri so sodelovale različne romarske skupine iz Slovenije in Hrvaške pa tudi duhovnik iz Fatime. Slovesno somaševanje je ob 11.00 vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore, ki je skupaj z varaždinskim škofom Josipom Mrzljakom nagovoril zbrane romarje. »To, da se nas je toliko zbralo, ni naše delo, to je Njeno delo,« je v pridigi poudaril varaždinski škof Mrzljak. „Največje orožje proti zlu je rožni venec, ki uniči vsako zlo,“ je še dejal.
Srečanju je na duhovni način predsedovala fatimska Marija romarica, ki je v Stično prispela v petek, 13. oktobra, in smo jo zvečer, ob 18.00 pred mašno daritvijo, z velikim veseljem sprejeli in ob njej vso noč molili in prepevali. Priromala je v ljubo Slovenijo iz Češke in obiskala tudi naše kontemplativne samostane.
V nedeljo, 29. oktobra, je bil v Ivančni Gorici skupaj s petimi drugimi kandidati posvečen za diakona naš br. Jona Vene, doma iz župnije Ljubljana – Sv. Peter.
Na praznik Vseh svetih, 1. novembra, je začel enoletni noviciat, to je čas priprave na prve redovniške zaobljube, br. Blaž Stipančević iz župnije Borovnica.
Še opozorilo: Dogaja se, da dobimo glasilo nazaj s pripombo: Naslov pomanjkljiv; Preseljen; Neznan. Če imate spremenjen naslov, prosimo, da nam sporočite, drugače vam ne moremo pošiljati glasila, ker ga bo pošta vračala.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar