Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 17. september 2015

Vseslovensko srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu (JMS)



V soboto, 13. junija 2015, smo se zbrali v cerkvi svete Marije Vnebovzete v Turnišču člani odbora za posvetitev JMS in posvečeni Jezusovemu in Marijinemu Srcu, na letnem srečanju kakor predvideva statut Združenja posvečenih JMS. Zbralo se nas je okrog 600 članov. Letos je potekalo v sklopu praznovanja ob100-letnici fatimskih dogodkov in prikazovanja Device Marije. Cerkev je prisluhnila tem dogodkom in razodetjem, nadaljnji tok zgodovine pa je potrdil njihovo pristnost. Fatima je postala »Oltar sveta«, po besedah papeža sv. Janeza Pavla II.
Program je potekal od 9.00 do 14.00 z molitvijo rožnega venca s fatimskimi uvodi, kot priprava na srečanje, sveta maša, ki jo je vodil soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf in pričevanjski del, življenje iz posvetitve JMS. Med sv. mašo smo posvečeni svetima Srcema obnovili našo posvetitev in se opogumili pri uresničevanju nalog iz posvetitve. Ker je to vsakoletno vseslovensko srečanje, se nas je zbralo iz vseh škofij Slovenije. Škof Peter pa je najprej orisal to pobožnost JMS v soboški škofiji, kot pobožnost naših prednikov, potem pa nas je spodbudil k radikalnejšemu življenju iz posvetitve JMS. V programu nas je nagovoril tudi prvi predsednik odbora p. dr. Anton Nadrah Ocist, upokojeni opat iz Stične. O življenju iz posvetitve JMS v družinah sta spregovorila zakonca Maffi, župnijski animator ga. Rezi in župnik dr. A. Snoj iz Stare Loke. V prijateljskem druženju in v pogovoru med pogostitvijo, ki je bilo po programu, se je izkazala velika potreba delovanja članov po župnijah v pomoč župnikom, prav tako pa bi bilo potrebno poživiti pobožnost JMS tudi po škofijah. Srečanja se je udeležilo tudi kar nekaj župnikov in njihovih sodelavcev – animatorjev JMS.
Srečko Fras

Ni komentarjev:

Objavite komentar