Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 12. avgust 2015

Izpoved džihadista, ki je postal kristjan



Nedavno se je džihadist Islamske države spreobrnil v krščansko vero, potem ko so ga na vzhodni meji Sirije njegovi somišljeniki pustili, misleč da je mrtev. Po več urah so ga našli člani dominikanske skupnosti v Ayyashu in ga želeli primerno pokopati. A mož se je čudežno vrnil v življenje.
Duhovniku, ki ga je našel, je povedal o svojih videnjih, ki jih je imel v času po življenju. Dogodek je 32-letnega džihadista globoko spremenil in po nekaj dneh slednjič privedel k spreobrnjenju v krščanstvo. »Pripovedoval mi je, da so ga vedno učili, da če bo umrl kot mučenec, se mu bodo odprla vrata nebes,« se spominja duhovnik Hermann Groschlin. »Ko pa se je začel dvigati proti nebeški svetlobi, so se pojavila peklenska bitja in ga vodila v ognjena brezna pekla. Tam je moral podoživeti vse bolečine, ki jih je zadajal drugim, in vse smrti, ki jih je povzročil skozi vse življenje. Moral je preživeti celo obglavljenja svojih žrtev skozi njihove oči,« je povedal duhovnik.
Džihadist mu je dejal, da ga bodo te podobe zasledovale do konca življenja. Potem ga je nagovoril Alah ali Bog ter mu dejal, da bo pregnan od nebeških vrat, če si bo izvolil smrt, če pa se odloči, da bo spet živel, bo imel še eno priložnost, da se pokesa svojih grehov in znova hodi po Božji poti.
Mož, čigar rane so se zacelile v presenetljivo kratkem času, se je odločil, da bo živel med člani katoliške duhovščine, ki so ga rešili iz puščave, ter upa, da bo njegova zgodba pomagala drugim bojevnikom Islamske države, da bodo spremenili svoja pota in se spreobrnili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar