Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 20. julij 2015

»Če boš širil rožni venec, boš rešen.«



Molitev h Kraljici svetega rožnega venca je del ljudskega marijanskega izročila, ki je v Italiji zelo živo. Leta 1883 jo je sestavil blaženi Bartolo Longo, ustanovitelj novega mesta Pompejev blizu Neaplja, 250 km južno od Rima.
Nekega dne je advokat med sprehodom po polju slišal glas, ki mu je rekel: »Če boš širil rožni venec, boš rešen.« Odločil se je, da bo širil češčenje Device, začenši pri neki novi cerkvi, posvečeni Materi Božji rožnega venca.
Okrog tega svetišča, danes papeškega in mednarodnega romarskega centra, je Bartolo Longo ustanovil številne dobrodelne organizacije za pomoč ljudem z družbenega dna, še posebej otrokom, mladim, sirotam in zapuščenim.
Papež Janez Pavel II. je obiskal Pompeje leta 1979 in ob koncu leta rožnega venca 7. oktobra 2003. Papež Benedikt XVI. je tja poromal 19. oktobra 2008.
Zenit, 7. maj 2014

1 komentar:

  1. Hvaljen Jezus in Marija! Kje bi lahko našel Pompejski rožni venec? V tem pričevanju je bil omenjen https://youtu.be/e2d0Dhbmzxo Boglončki!

    OdgovoriIzbriši