Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 16. marec 2015

Ptuj: Posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu 2.



V svojem nagovoru je p. Nadrah dejal: Ko je Jezus nastopil svoje javno delovanje, je takoj na začetku oznanjal: »Spreobrnite se in verujte evangeliju!« To je bil njegov program in glavna vsebina njegovega oznanjevanja. Tudi v Fatimi sta angel miru in Devica Marija poudarjala molitev in žrtve za spreobrnjenje grešnikov in zadoščevanje za njihove grehe. Ker smo vsi grešniki, velja to tudi za nas. Posvetitev Marijinemu Srcu je v fatimskih sporočilih zelo naglašena. Ni pa dovolj, da posvetitveno molitev samo izpovemo, ali da to posvetitev večkrat obnavljamo, čeprav ima tudi to svojo vrednost. Predvsem je treba, da v soglasju s posvetitvijo tudi živimo. To se pravi, da živimo tako, kakor želita Jezus in Marija. Njune zadeve naj postanejo naše zadeve, njuni načrti naši načrti, njuna volja naša volja. Čim bolj se bomo izročili Materi Božji in po njej njenemu Sinu Jezusu, tem bolj se bosta onadva izročila nam. Ko se izročimo Mariji, nas ona takoj izroči svojemu Sinu Jezusu. Nihče tako ne želi, da bi vzljubili Jezusa, kakor prav ona.
Prihod Marije romarice bo približanje fatimskih sporočil Cerkvi na Slovenskem. Na ta prihod in na obhajanje stoletnice fatimskih dogodkov se moramo takoj začeti pripravljati. Od priprave so zelo odvisni sadovi. V Fatimi na Portugalskem so se začeli pripravljati na stoletnico že leta 2010. Papež Benedikt XVI. je takrat ob obisku Fatime zaželel, naj priprava na stoletnico prikazovanj fatimske Gospe pomaga do zmage Marijinega brezmadežnega Srca. Ta zmaga pa bo hkrati zmaga Jezusovega presvetega Srca in seveda zmaga vse Presvete Trojice. Med svojim obiskom v Fatimi je papež Benedikt XVI. še dejal: »V človeštvu se je ljubezen ohladila in upanje na rešitev zameglilo. Zato je prišla iz nebes Devica Marija, da bi nas spomnila na evangeljske resnice, ki so za človeštvo edini vir upanja.« Gre za to, da bi se zopet oklenili evangeljskih resnic. Ni treba dosti pogledati okrog sebe, da ugotovimo, kako so mnogi, zlasti mlajši kristjani, pozabili na evangeljske resnice in živijo kot pogani.
P. Nadrah nam je dalje osvetlil Marijino popolno posvetitev Jezusu in po njem nebeškemu Očetu. Njena posvetilna molitev je bila prav kratka:«Glej dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi!« Poudaril je, da je Marija to posvetitev živela vsak trenutek svojega življenja, kar je najboljši zgled vsake posvetitve. To se pravi, da živimo tako, kakor želita Jezus in Marija, njune zadeve naj postanejo naše zadeve, njuni načrti naši načrti, njuna volja naša volja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar