Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 18. marec 2015

Pogovori z Jezusom (13) Bodi svoboden za obhajanje sv. Evharistije



Predragi moj prijatelj, pri mašni daritvi bi rad dobro sodeloval z menoj. Da boš to z mojo pomočjo dosegel, moraš biti osvobojen zame in mojo daritev. V tebi mora biti duhovna lakota in žeja po meni, mnogo močnejša od posvetne lakote po porabništvu in uživaštvu, ki mnoge zasužnjuje.
V evharistični daritvi slavim nebeškega Očeta. Za dobro sodelovanje z menoj moraš biti osvobojen za slavljenje Očeta. On je tvoj Stvarnik in tvoj poslednji cilj. Od njega vse izhaja in k njemu se vse vrača. Bistvo Evharistije in krščanstva je prav v slavljenju Očeta po Sinu v Svetem Duhu.
Mašna daritev je najpopolnejša zahvala na zemlji, zato pridi k njej osvobojen za zahvaljevanje. Božje delovanje je treba videti in ga priznati. Stvarniki niso ljudje, ampak Bog! Vse dobrine, ki jih imaš, so Božje. Dobro boš sodeloval z mojo daritvijo, če boš sredi vsakdanjega življenja živel v stalnem ponižnem zahvaljevanju.
Vedno znova si pod pritiskom mnogih besed in podob po radiu, televiziji in prek interneta, v službi in v prostem času. Zato marsikaj poslušaš in gledaš le na pol ali celo preslišiš in spregledaš. V nevarnosti si, da boš preslišal tudi mašna berila in pridigo ter spregledal dogajanje na oltarju pri nedeljski Evharistiji. Da do tega ne bo prihajalo, se moraš osvobajati za poslušanje in gledanje vsega Božjega. Za Boga in njegovo govorico ter njegova znamenja moraš imeti posluh in čas. Neprekosljiva vzornica ti je Devica Marija, ki je Božjo besedo zbrano poslušala, jo ohranjevala v svojem srcu, jo vztrajno premišljevala in po njej dosledno živela.
Bodi osvobojen za darovanje, za služenje Bogu in ljudem. Osvobaja te življenje v ljubezni do Boga in do bližnjega. Osvobaja te Sveti Duh, ki je Ljubezen, Dar. Če bo vse tvoje življenje postalo daritev, bo ta daritev dosegla svoj vrhunec pri mašni daritvi, kjer se boš skupaj z menoj in vso Cerkvijo daroval nebeškemu Očetu.

Gospod Jezus, osvobodi me vseh nepravilnih navezanosti, da bom pri mašni daritvi brez ovir zavzeto sodeloval. Naj se izpolni, kar je oznanjal sveti arški župnik Janez Vianney: Tu izvirajo reke usmiljenja in dobrote, da očiščujejo grehe sveta. Naj mi pomaga Sveti Duh, ki je Ljubezen in dar tvojega Srca ter pri mašni daritvi obilno deluje in deli svoje darove. Mati Marija, evharistična Žena, naj bo moj zgled in priprošnjica, kako je treba pri mašni daritvi sodelovati. Ona je v prvi Cerkvi kar najbolj zavzeto sodelovala pri tvoji daritvi in pri prejemu tebe samega v svetem obhajilu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar