Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 10. oktober 2011

FATIMA – STOLETNICI NAPROTI

»Naj sedem let, ki nas loči od stoletnice prikazovanj naše fatimske Gospe, pomaga do zmage njenega brezmadežnega Srca« (Benedikt XVI. v Fatimi 2010).

V letih 2016/17 bomo obhajali stoletnico fatimskih dogodkov. Leta 1916 se je fatimskim pastirčkom, Luciji, Frančišku in Hijacinti, trikrat prikazal angel miru, leta 1917 pa šestkrat Devica Marija in ob zadnjem prikazanju 13. oktobra 1917 razodela svoje ime: sem Gospa rožnega venca. Po vsem svetu so se že začele priprave na to pomembno stoletnico. Lepo vabim, da se tudi bralci priključite tej pobudi. To lahko storite tudi tako, da vsak dan molite eno ali obe molitvi angela miru v Fatimi. Naše glasilo bo spremljalo to pripravo.

Kakšen pomen ima Fatima za Cerkev in človeštvo? Paul Claudel, eden največjih francoskih pesnikov in dramatikov, je dejal, da je Fatima »največji verski dogodek prve polovice 20. stoletja«. Zakaj je Fatimo tako visoko cenil?

Ker jo je imel za »prekipevajoč izliv nadnaravnega v tem v snov ujetem svetu«. Mar ni fatimsko sporočilo danes že zelo odmaknjeno in zastarelo? Papež bl. Janez Pavel II. je mislil drugače, saj je dejal, da je danes fatimsko sporočilo »aktualno in nujno bolj kot kdajkoli prej«.

Tudi sedanji papež Benedikt XVI. ne misli drugače, saj je ob obisku v Fatimi v maju 2010, ko je vse duhovnike posvetil Marijinemu brezmadežnemu Srcu, fatimskemu škofu dejal: »Kot Fatima ni ničesar v vsej katoliški Cerkvi po svetu.« V Fatimi je oznanil tudi cilj priprave na stoletnico: »Naj sedem let, ki nas ločuje od stoletnice prikazovanj naše fatimske Gospe, pomaga do zmage njenega brezmadežnega Srca.«

Prva molitev angela miru v FatimiMoj Bog, verujem vate, molim te, upam vate in te ljubim nadvse. Prosim te odpuščanja za tiste, ki ne verujejo, ne molijo, ne upajo in te ne ljubijo.

Druga molitev angela miru v FatimiPresveta Trojica, Oče, Sin in Sveti Duh, molim te iz dna srca in ti darujem predragoceno telo in kri, dušo in božanstvo Jezusa Kristusa, navzočega v vseh tabernakljih sveta, v zadoščenje za žalitve, bogoskrunstva in brezbrižnosti, s katerimi ga žalijo ljudje. Po neskončnem zasluženju presvetega Srca Jezusovega in brezmadežnega Srca Marijinega te prosim za spreobrnjenje ubogih grešnikov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar