Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 4. september 2019

PO MARIJI K JEZUSU Ves pontifikat papeža Frančiška je marijanski

Papež Frančišek je ob stoti obletnici Marijinih prikazovanj v Cova da Iria poromal v Fatimo. Srečanje z njim sta ob tej priložnosti poleg portugalskega predsednika Marcela Rebelo de Sousa najavila še predsednik Kolumbije Juan Manuel Santos in predsednik Paragvaja Horacio Cartes, ki sta se na Portugalsko odpravila 12. maja 2017. Istega dne so prišli tudi voditelji držav Sao Tomé, Cape Verde in Gvineje Bissau.
Papež je na lizbonsko letališče prispel ob 16.00 in dve uri kasneje je bil v Fatimi. V fatimsko svetišče se je peljal s »papamobilom« in se najprej namenil h kapeli, ki je bila zgrajena točno na mestu prikazovanj leta 1917 (13. maj – 13. oktober). Bil je navzoč ob različnih dogodkih, vodil pa je tudi procesijo z baklami.
Lahko rečemo, da je ves pontifikat papeža Frančiška, ki ga je zaupal fatimski Devici Mariji maja 2013, »marijanski«, kar potrjujeta omenjeno dejanje in romanje v Fatimo 12. in 13. maja 2017.
Zenit

Ni komentarjev:

Objavite komentar