Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 24. december 2022

Dragi duhovniki in laiki!

Na pobudo mnogih Marijih častilcev in v imenu Združenja posvečenih JMS (Jezusovemu in Marijinemu Srcu) vam pišem, da bi uresničili željo Jezusa in Marije po posvetitvi in izročitvi njunima Srcema. Apostol Pavel je vedno znova in znova pozdravljal svoje verne: »Milost vam in mir od Boga našega Očeta in Gospoda Jezusa Kristusa ...« In morda bolj kot kadarkoli veljajo te besede danes nam, ko vihra vojna ne le v Ukrajini, ampak tudi drugod po svetu. Živimo resnično v prelomnih časih, kot takrat pred 105 leti pri zadnjem prikazanju Fatimske Matere Božje.

V Stični smo imeli 13. oktobra 2022 sklepno letošnjo fatimsko pobožnost, ki jo je vodil upokojeni nadškof dr. Marjan Turnšek. V nagovoru nas je spodbudil, kaj naj storimo, da bi prisluhnili Fatimski Gospe Rožnega venca. V tem milostnem trenutku je Marija posredovala fatimskim pastirčkom, kaj naj storijo. Ista naloga čaka danes tudi nas. Nadškof Marjan v pridigi nadaljuje: »Kakor so pastirčki vprašali Marijo: 'Kaj hočete od mene?' Tako naj vsak izmed nas danes vpraša Marijo: 'Kaj hočeš od mene, Marija, v tem trenutku, kaj hočeš od mene danes?' Marijin odgovor je bil: 'Hočem ti povedati, naj tukaj naredijo kapelo meni v čast.' In če to prevedemo v naše življenje, lahko to pomeni: 'Naredite v svojem srcu kapelo zame, da me boste vedno nosili s seboj, da boste v moji bližini, v moji družbi, da bomo skupaj slavili in častili mojega Sina in našega Odrešenika.' Duhovno kapelico lahko zgradi vsak v svojem srcu. Če je še nimamo, jo zgradimo sedaj – v tem trenutku. Če pa jo že imamo, jo lahko razširimo, jo olepšamo in ji damo novo obliko«.

Spomnimo se, da je leta 2016 pri nas, ob 100-letnici Fatimskih dogodkov, romal fatimski kip Marije romarice po župnijah, leta 2017 pa mali fatimski kip Marije v kapelici po družinah. Koliko milosti smo izprosili, koliko spreobrnjenj, koliko ozdravljenj smo bili deležni ... Zakaj ne bi tudi letos po župnijah in družinah v adventu ali po novem letu ali v postnem času ali ob drugih župnijskih pastoralnih dogodkih romal kip male Marije v kapelici, ki so jo takrat prejeli vsi dekani in slovenski škofje?! Za toliko pastoralnih dogodkov bi morali biti hvaležni; najprej za 20 let svetlega dela RV, ki nam ga je podaril sv. Janez Pavel II., za 25-letnico delovanja Odbora Združenja posvečenih JMS, ki se trudi po župnijah za posvetitev in življenje iz posvetitve JMS; pripravljamo se tudi na sveto leto 2025; v teku je sinodalno dogajanje ...

Zato vabimo dekane in župnike, naj mali kip fatimske Marije v kapelici zopet poroma v naše župnije in družine. Ona najbolj ve, v kakšnem stanju so naše slovenske župnije in družine danes. Naj nam izprosi novih milosti. Epidemiološko stanje nam omogoča, da se lahko srečujemo tudi v živo in ne le na daljavo preko zooma.

Z ljubljenim Sinom nas blagoslovi Devica Marija!

Mala Nedelja, november 2022,

Srečko Fras

predsednik Združenja posvečenih JMS

Ni komentarjev:

Objavite komentar