Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 13. april 2021

ŽIVLJENJE IZ POSVETITVE JMS SRCE JEZUSOVO NAŠE UPANJE (3) Najuspešnejša šola Božje ljubezni

Papež Pij XII. hoče v okrožnici o Srcu Jezusovem spet privesti »k ljubezni do Boga in bližnjega družine in človeško družbo« ter si ne pomišlja »trditi, da je v ta namen češčenje Presvetega Srca Jezusovega najuspešnejša šola Božje ljubezni« (št. 72).

Naslednje prisrčne papeževe besede bi morale ganiti naša trda srca, da bi se oklenili Presvetega Srca Jezusovega: »Mar moremo najti kako obliko pobožnosti, ki bi bila odličnejša od češčenja Presvetega Srca Jezusovega, ki bi se bolj ujemala z značajem katoliške vere, ki bi bila bolj v pomoč sedanjim stiskam Cerkve in človeškega rodu? Katera verska vaja je plemenitejša, prijetnejša in zveličavnejša, kakor je to češčenje, o katerem govorimo, ko je vendar vse usmerjeno k Božji ljubezni? In končno, kaj more uspešneje nagibati vernike, da bi se v življenju popolnoma oklenili evangeljske postave, kakor Kristusova ljubezen? In prav pobožnost do Presvetega Srca Jezusovega iz dneva v dan množi in poživlja ljubezen do Kristusa« (št. 69).

»Če veren kristjan časti Jezusovo Srce, časti in moli skupaj s Cerkvijo znamenje in tako rekoč sled Božje ljubezni, ki je šla tako daleč, da je tudi s Srcem učlovečene Besede vzljubila človeški rod, omadeževan s tolikimi hudobijami« (št. 58).

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar