Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 7. julij 2017

Slovesne zaobljube br. Jona 4. junija 2017


1. Brat Jona, na binkoštni praznik si v baziliki v Stični izpovedal slovesne zaobljube za vse življenje pred Bogom in Cerkvijo. Kako presojaš ta dogodek?
Ta dogodek je kot nekakšen vrh mojega redovnega življenja, če upoštevam ves čas, kar sem v samostanu, od kandidature in začasnih zaobljub do današnjega dne. Zelo podobno, kot se ostali odločajo za življenjske spremljevalce in na koncu potrdijo zavezo z poroko.
2. Kako gledaš na prihodnost svojega življenja v samostanu?
Mislim, da se kaj veliko ne bi smelo spremeniti. Podobno kot sem živel doslej, v nenehnem ritmu spreminjanja molitve in dela. Seveda s poudarkom na molitvi.
3. Kakšno poslanstvo ima po tvojem stiški samostan v življenju Cerkve na Slovenskem?
Samostan Stična je znana in prepoznavna »stična« točka slovenske Cerkve. Del Cerkve, ki prispeva molitve in različne duhovne dejavnosti ter s tem posvečuje ostali del. Zanimivo, da ga vedno bolj prepoznavajo tudi neverni ljudje kot takšnega in priznavajo njegov pomen v zgodovini. Kakšen vpliv bo imel v prihodnosti pa ni odvisno le od sedanje skupnosti, ampak tudi od tistih, ki se nam bodo še pridružili. Seveda je pa vedno najvažnejši, Tisti, ki daje rast, Bog sam.

Ni komentarjev:

Objavite komentar