Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 11. oktober 2016

Šopek Materi Mariji



Posebno želim, da bi bila v krogu družine povsod razširjena navada molitve ROŽNEGA VENCA, ki se je ohranila in je vedno bolj razširjena. Zaman skušajo zdraviti negotovo usodo javnega življenja, če družine, ki je začetek in temelj človeške družbe, ne bodo skrbno vodili k evangeljskim normam. Da bi lahko opravljali tako zahtevno nalogo, odločno izjavljam, da je glede tega molitev rožnega venca v družini najučinkovitejše sredstvo.
Ne oklevam torej s ponovno javno trditvijo, kako veliko upanje polagam v rožni venec za ozdravljenje zlega, ki prizadeva naše čase. Ne z močjo, ne z orožjem, ne s človeško silo, ampak z Božjo pomočjo, doseženo s to molitvijo, se bo Cerkev, močna kot David s pračo, lahko neustrašeno spoprijela s peklenskim sovražnikom in ob tem ponavljala besede mladostniškega pastirja: »Ti prihajaš k meni z mečem, s sulico in s kopjem. Jaz pa prihajam k tebi v imenu Gospoda nad vojskami… in vsa ta množica bo spoznala, da Gospod ne rešuje z mečem in sulico« (1 Sam 17,44.47).
Pij XII., okr. Ingruentium malorum, 15. september 1951

Ni komentarjev:

Objavite komentar