Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 23. maj 2015

Delajte pokoro!



Ko so se po sončnem čudežu ljudje začeli vračati, so trije navzoči vzeli vsak enega vidca v naročje in jih nesli nad glavami ljudi, da so jih vsi videli. Dr. Mendes je vzel Lucijo, da bi jo nesel do ceste. Sam je povedal, kako je ob tem Lucija oznanjala fatimsko sporočilo:
»Ko je sonce spet postalo normalno, sem vzel Lucijo v naročje, da bi jo nesel do ceste. Tako so bile moje roke prva tribuna, s katere je oznanjala sporočilo, ki ji ga je naša Gospa rožnega venca pravkar povedala. Z velikim navdušenjem in z veliko vero je vzklikala:
'Delajte pokoro! … Delajte pokoro! … Naša Gospa hoče, da delate pokoro. Če boste delali pokoro, bo vojne konec'« (CP 185).
Lucija je prišla domov brez svojih kit las, ki so ji padale precej pod pas. Mati je bila zelo nejevoljna, ko je videla, da ima Lucija še krajše lase, kot jih je imel Frančišek. Sploh sta bili Lucijini kiti v zadnjih dveh mesecih že precej pristriženi. Tudi ob tem se je Lucija učila odpovedi in darovanja Bogu.
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar