Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 2. oktober 2014

Iz samostanske kronike

Upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek, ki je bil eno leto gost v našem samostanu, je 13. avgusta vodil fatimsko slovesnost, potem pa se je poslovil od nas. Še naprej bo vsako leto za prvi vikend v avgustu vodil duhovne vaje za skupino zakoncev. V času enoletnega bivanja v našem samostanu se je redno vključeval v naše molitve v koru, včasih pa tudi v kakšno praktično delo. Sicer pa je mnogim sestram in tudi naši samostanski skupnosti vodil duhovne vaje, kar ne bi bilo mogoče, če bi upravljal svojo nadškofijo. Delaven in sposoben človek povsod najde svoje mesto.
P. Anton Nadrah je od 17. do 21. avgusta spremljal duhovne vaje za duhovnike v Kančevcih v murskosoboški škofiji z naslovom »Duhovniki po Jezusovem Srcu«. Poleg domačih duhovnikov, načelu s škofom msgr. dr. Petrom Štumpfom, so se duhovnih vaj udeležili posamezni duhovniki iz vseh slovenskih (nad)škofij.

kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar