Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 6. oktober 2014

ČEŠČENJE NAJSVETEJŠIH SRC Vsakodnevno obnavljanje posvetitve in izročitve JMS

Človek je zelo pozabljiv in nestanoviten. To velja tudi za posvetitev in izročitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Vsak dan bi se bilo treba spomniti, da smo se po Marijinem Srcu izročili in posvetili Jezusovemu Srcu. Še več: To posvetitev in izročitev naj bi vsak dan takoj zjutraj, pred vsem drugim, obnovili. V ta namen je na razpolago posebna molitev v »Priročniku za posvetitev«, v »Združenju posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu« in drugod. Še bolj primerna pa je posvetitvena molitev, ki jo imamo v omenjenih knjižicah. Lahko pa vzamemo le prve tri odstavke, saj je v njih izraženo bistvo posvetitve in izročitve Najsvetejšima Srcema. Imamo dve obliki: 1) za posameznike in skupine, 2) za družine.
Obnavljanje posvetitve posameznikov in skupin

Večni Oče, v Svetem Duhu se hočem posvetiti in izročiti Jezusovemu in Marijinemu Srcu, da bi bil vedno bolj predan in zvest tvoj otrok.
Mati Marija, jaz, (ime), se danes izročim tvojemu brezmadežnemu Srcu. Sprejmi me v svoje materinsko varstvo in me vodi k svojemu Sinu Jezusu.
Gospod Jezus, po Marijinem brezmadežnem Srcu se posvetim in izročim tvojemu presvetemu Srcu. Upodobi moje srce po svojem Srcu, da boš ti vedno bolj živel v meni. Amen.
Obnavljanje posvetitve družine

Jezus, Marija! Z Jožefom sta živela v nazareški družini, zato vama je ljuba vsaka družina, tudi naša.
Mati Marija, Kraljica družine, naša družina, združena v medsebojni ljubezni, se danes izroči tvojemu brezmadežnemu Srcu. Sprejmi nas v svoje materinsko varstvo in nas vodi k svojemu Sinu Jezusu.
Gospod Jezus, zbrani v tvojem imenu, se po Marijinem brezmadežnem Srcu posvetimo in izročimo tvojemu presvetemu Srcu. Upodobi naša srca po svojem Srcu, da boš ti vedno bolj živel v nas in med nami.

[Družine z mladoletnimi otroki dodajo]: Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino, prav posebno vama posvetimo in izročimo vzgojo otrok. Amen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar