Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 29. junij 2021

Duhovne prireditve v Stični v letu 2021 Pet prvih sobot v Stični

V Stični bomo v juniju začeli s fatimsko »prvosobotno pobožnostjo«, ki jo bomo zato, da se bo lahko več ljudi udeležilo, prenesli na nedeljo po prvi soboti. Povabljeni tudi od drugod, če v domači župniji nimate te možnosti. Srečanja bodo v nedeljo ob 9.00: 6. junija, 4. julija, 8. avgusta, 5. septembra in 3. oktobra, ko bo posvetitev ali obnovitev posvetitve Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Pri mašni daritvi boste lahko ob 8.00 ali 10.00. Bo tudi možnost za spoved. To pobožnost opravimo v zadoščenje Marijinemu brezmadežnemu Srcu. K njej spadajo po Marijinem navodilu: sv. spoved, sv. obhajilo, molitev rožnega venca s četrturnim premišljevanjem ene ali več skrivnosti. 

Mesec junij

V ponedeljek, 7. junija ob 20.00, bo po zoomu od doma molitveno srečanje za posvečene Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Številka za zvezo bo objavljena po elektronski pošti.

V soboto, 12. junija ob 9.30 bo v baziliki v Stični vseslovensko srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Najprej rožni venec, mašna daritev z nagovorom, pričevanja, litanije. Kdor ne bo mogel priti, se bo lahko po zoomu vključil od doma.

V soboto, 26. junija, bodo celodnevne duhovne vaje v baziliki v Stični za vse. Začetek ob 10.00. Nagovori: p. Anton Nadrah. Tema: Gospod, vate zaupam. Mašna daritev za sklep: g. Srečko Fras. Posebej povabljeni člani Bernardove družine, posvečeni Jezusovemu in Marijinemu Srcu in člani Apostolata darovanja. Kdor ne bo mogel priti, se bo lahko vključil po zoomu od doma. Zveza bo javljena pozneje.


Ni komentarjev:

Objavite komentar