Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 15. september 2021

Ker je rekla »da«

Moje prvo srečanje z Fatimsko Marijo je bilo leta 2008 v Stični, kamor smo poromali iz naše župnije. Za mene je bila to prečudovita evharistija. Mojega srca so se dotikale mogočne pesmi, vsaka izgovorjena prošnja in molitev. Nešteto pogledov je strmelo v Marijin kip in jo spremljalo z milim pogledom. Čudila sem se jim, dokler nisem tudi sama stopila pred njo in začutila Marijino bližino. Ta dan sem v srcu slišala Marijino sporočilo, ki ga še danes nosim v sebi. Ta materinski dotik me je tako pritegnil, da sem začela prebirati vse, kar je bilo napisanega o Mariji in njenem poslanstvu. Tudi sama sem vzela zelo resno Marijina sporočila iz Fatime in tako sem začela hoditi z Marijo. Vse, kar sem o njej prebrala, me je navduševalo in mi krepilo mojo šibko vero. V roke sem vzela rožni venec in ga začela spoznavati in razumeti te skrivnosti, kar mi je usmerjalo pogled v Jezusa. To je moja začetna hoja z Marijo k Jezusu.

Pred leti sem poslušala eksorcista Gabriela Amortha, ki je dejal: »Ali veste, zakaj hudič sovraži Marijo? Zato, ker je rekla svoj «da«. Danes tudi sama razumem, kaj pomeni Bogu reči, »da« in se mu v vsej polnosti izročiti. Tega ne moreš storiti prej, dokler je ne srečaš in ne spoznaš njenega materinstva.

Zlatka Opalički

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar