Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 15. maj 2016

Šopek Materi Mariji


Msgr. Delmas, škof v Angersu, je bil V LURDU DELEŽEN 68. ČUDEŽA, ki je bil javno objavljen v nedeljo, 27. marca 2011. Njegov tajnik Sergij François poroča:
»Po kirurškem posegu v juniju leta 1997 je bila moja leva noga skoraj paralizirana … Nikoli nisem prosil Marije pomoči zase, ampak sem vedno molil za druge bolnike.
Vse se je pričelo 12. aprila 2002 v popoldanskem času. Nahajal sem se v cerkvi sv. Bernardke pred votlino, da bi prejel zakrament bolniškega maziljenja. Ob koncu obreda se je mladi gospe ob meni pričelo kolcati. Kot svojo hčerko sem jo prijel za roke, da bi jo potolažil, pri tem pa sem rekel: 'Vse bo dobro. Marija je tukaj in nas vidi.'
V tistem trenutku je vse moje telo spreletel nenavaden srh … Domov sem odšel na svojih nogah. Šele ko sem hodil vzdolž obale sv. Jožefa, sem opazil spremembo. Običajno sem se vzpenjal tako, da sem se naslanjal na palico! […] Bolnišnica v Anjouju je tri dni kasneje prijavila ozdravljenje na uradu za ugotavljanje čudežev.«
www.famillechretienne.fr

Po znamenju z nebes, v noči s 25. na 26. januar 1938, je sestra Lucija, vidkinja fatimske Device, razumela, da je vojna, ki jo je Mati Božja napovedala v svojem sporočilu 13. julija, blizu. Po več poizkusih je končno obvestila škofa iz Leirie msgr. da Silvo.
Še posebej je potrebno omeniti 6. februar 1939, ko mu je šest mesecev pred uradno napovedjo vojne pisala o skorajšnjem spopadu evropskih razsežnosti. Ob tem je izpostavila izjemno pomembno stvar: Portugalski bo prizaneseno zaradi narodne POSVETITVE PORTUGALSKE MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU, ki so jo opravili portugalski škofje in jo obnovili 13. maja 1938.
Lucijina vnaprejšnja napoved se je uresničila dobesedno: noben portugalski vojak ni sodeloval v vojni in nobena tuja vojska tudi za kratek čas ni zasedla Portugalske. Medtem ko je vsa Evropa pet let trpela zaradi strašne vojne, je samo Portugalska ostala v miru.
www.fatima100.fr

Ves mesec december leta 2009 se je »zelo svetleča bela silhueta«, obdana s pasom »savojsko modre barve«, pojavljala na različnih krajih v Egiptu. Po prepričanju koptskega pravoslavnega škofa Anba Theodosiusa je šlo za »PRIKAZOVANJA SVETE DEVICE«. Ti dogodki so povzročili veliko gorečnost. Več kot 200.000 kristjanov in muslimanov zagotavlja, da so bili priča prikazovanjem Device Marije.
»Devica, ki je brez dvoma oblečena v bela in modra oblačila, ne more biti prikazen«, razlaga šestintridesetletni Rami, poročevalec agencije France Presse. V Egiptu je v koptski Cerkvi mesec december posvečen Devici Mariji. »Sveta Devica se je prikazala v Warrak Al-Hadar (Giza) pri cerkvi, ki nosi njeno ime. Dogodek je velik blagoslov za Cerkev in ves egiptovski narod«, razlaga še Anba Theodosius.
V intervjuju za revijo Familia Christiana je župnik pravoslavne koptske župnije v El Warrak Abbouna Loustos Kamel Dos povedal: »V nas ta dogodek vzbuja brezmejno veselje. Prikazovanja nam dajejo čutiti, da je Devica Marija z nami … Že večkrat je tukaj egiptovskim sinovom izkazala posebno ljubezen. Egipt je dežela, ki jo Gospod blagoslavlja.«
Paul Ohlott
actualitechretienne.wordpress.com

8. septembra 2015 so na praznik Marijinega rojstva v Yahoudu v Siriji ob navzočnosti škofa nadškofije Homs, apostolskega nuncija in katoliškega grško-melkitskega patriarha praznovali POSTAVITEV OGROMNEGA KIPA DEVICE MARIJE. Po mnenju mestnega župnika Georgesa Haddada je ta kip odgovor džihadistom, ki so v času svoje okupacije uničili številne kipe ali ikone.
Nekaj dni po osvoboditvi tega mesteca so se ljudje spomladi 2014 začeli vračati v svoje domove. Nekateri so bili porušeni, mnogi izropani. Župljani so povedali župniku Georgesu, da je KIP DEVICE MARIJE V KAPELICI OB KATEDRALI JOKAL. Naslednji dan so otroci pohiteli tja in videli, da Devica Marija spet joče. »Videl sem solzo v kotičku njenih oči in Devica Marija je sijala v čudoviti luči 48 ur,« razlaga župnik.
Ali je Devica Marija jokala zaradi naših tegob? Od veselja ob naši vrnitvi? »Tega ne vemo,« pravi župnik Georges, »toda odločili smo se, da jo častimo in ji posvetimo župnijo.« Novi kip, ki ga opogumlja, so postavili na trgu pred cerkvijo, s katero so džihadisti grdo ravnali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar