Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 21. februar 2015

Sveta Devica se ji je prikazovala 54 let



V zadnjih stoletjih se je sveta Devica prikazovala na več krajih: v La Salette (Francija), v Lurdu (Francija), v Fatimi (Portugalska); še prej pa se je razodela deklici Benoite Rencurel v Francoskih Alpah.
Nekega dne, v maju 1664, je deklica, pastirica, varovala svojo čredo v dolini blizu alpske vasice Laus. Benoite je molila rožni venec, ko je opazila navzočnost lepe Gospe, ki drži za ročico prelepega otroka. Devica jo je obiskovala vse do njene smrti leta 1718.
Marija se je v Lausu razodela kot pribežališče grešnikov, kot tista, ki kliče k spreobrnjenju. Pustila je številna znamenja, da bi prepričala grešnike o nujnosti spreobrnjenja. Benoiti pa je povedala, da bo olje v svetilki v kapeli, (ki gori pred Najsvetejšim) izvrševalo čudeže na tistih, ki ga bodo uporabljali z vero.
Zelo hitro so bila potrjena številna nenadna ozdravljenja: otrok je spregledal, osebi se je pozdravil ulkus na roki itd. Čudeži se dogajajo še danes, na tistih, ki zaupajo v Marijino posredovanje in s pobožnostjo uporabljajo olje iz Lausa. 
don Antoine Marie OSB, opat

Ni komentarjev:

Objavite komentar