Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 2. september 2012

ZA ZIDOVI SAMOSTANA


Iz samostanske kronike

V ponedeljek, 20. avgusta, smo v našem samostanu obhajali slovesni praznik sv. Bernarda, ki je glavni svetnik cistercijanskega reda in cerkveni učitelj vesoljne Cerkve. Glavna slovesnost je bila zvečer. Ob 19h smo imeli molitveno uro, povezano z besedili sv. Bernarda, ob 20h pa je opat Janez Novak vodil koncelebracijo, ob, žal, ne prav veliki udeležbi vernikov.
Odbor Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu je pri sv. patru Piju od 26. do 31. avgusta organiziral duhovne vaje, ki jih je vodil svetovno znani umetnik mozaikov p. Marko Rupnik. Dva avtobusa romarjev smo napolnili predvsem duhovniki.
Naš novinec br. Jona (Janez) Vene se z duhovnimi vajami pripravlja na začasne zaobljube, ki jih bo izpovedal na praznik Marijinega rojstva, 8. septembra.
Sončno ogrevanje vode se dobro obnese. V Ljubljani gredo dela za čajnico v naši hiši na Poljanski 6 (ob Teološki fakulteti) h koncu in upamo, da bo že v septembru 2012 začela obratovati. Tako boste tisti, ki ste v Ljubljani ali okolici, imeli možnost, da dobite vse naše čaje in druge pripravke tudi v Ljubljani, in sicer po zmernejši ceni kakor v drugih trgovinah.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar