Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 16. julij 2015

Pogovori z Jezusom (17) Sodeluj pri oblikovanju krščanske skupnosti!



Predragi moj učenec, ko prideš k sveti maši, si v občestvu z vsemi navzočimi. Skupaj ste sveti zbor, v katerem sem jaz, poveličani Kristus, navzoč. Med vami naj bi se čimbolj pokazala občestvenost in edinost po vzoru Svete Trojice. Ker ste vsi sinovi in hčere istega nebeškega Očeta, morate biti dobri bratje in sestre med seboj.
Če v skupnosti ni mene, ne gre za pravo krščansko občestvo. Brez mene ni Cerkve. Najbolj se uresničujete kot Cerkev in ste Cerkev, ko se v mojem imenu zberete k obhajanju evharistične skrivnosti. To še posebej velja, če Evharistiji predseduje škof. Brez Evharistije, tega srca Cerkve, novozavezno Božje ljudstvo ne more živeti, če hoče res ostati Božje.
Evharistija je in bi morala biti središče ter vrhunec za zbiranje in rast vsakega cerkvenega občestva. Evharistija ga usmerja v edinost in solidarnost z najbolj ubogimi. Božje ljudstvo iz evharistične daritve živi in raste.
Kakor je kruh iz mnogih pšeničnih zrn, tako je Cerkev sestavljena iz mnogih kristjanov. Kruh je tako celosten, da se zrna ne vidijo. Tako tesno ste tudi vi povezani z menoj in med seboj. Da boste živeli v medsebojni ljubezni in edinosti, je potrebno, da odstranjujete ovire. To so vaši grehi zoper ljubezen do bližnjega. Največji med njimi je sovraštvo. Takrat bo z vami dobro, ko boste o bližnjem načrtno gojili dobre misli, slabe pa odstranjevali, o njem lepo govorili in mu delali dobro. Zelo hitro se porušijo mostovi od človeka do človeka, zelo počasi in z veliko težavo pa se zopet obnovijo.

Gospod Jezus, s tvojo pomočjo hočem sodelovati pri graditvi krščanske skupnosti. Zavedam se, da je mašna daritev poziv k služenju, zlasti k služenju najbolj ubogim. Ti si pri zadnji večerji učencem umil noge in jim naročil, naj te v tem posnemajo. Prav tako si jim naročil medsebojno ljubezen, za edinost pa si tudi molil. V vsem tem te hočem posnemati. Kjer vlada ljubezen in edinost, si ti med nami in smo drug drugemu začetek nebes. Naj s tvojo pomočjo tja, kjer vlada sovraštvo, prinašam ljubezen, kjer se šopiri needinost, posredujem edinost, kjer je prepir, delam za mir. 

An
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar