Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 17. maj 2016

FATIMA – STOLETNICI NAPROTI PRIPRAVIMO SE NA MARIJIN OBISK (2) Sporočila angela miru


Angel miru se je leta 1916 trikrat prikazal trem fatimskim pastirčkom, takrat devetletni Luciji dos Santos, osemletnemu bratrancu Frančišku in njegovi šestletni sestrici Jacinti. Prikazovanja in naročila angela so pripravljala pastirčke na Marijina prikazovanja leta 1917.
Spomladi leta 1916 se je Božji poslanec predstavil kot angel miru in povabil otroke k molitvi. Nato je pokleknil na zemljo in se s čelom dotaknil tal ter trikrat molil, otroci pa za njim:

Moj Bog, verujem vate, molim te,
upam vate in te ljubim nadvse.
Prosim te odpuščanja za tiste,
ki ne verujejo, ne molijo,
ne upajo in te ne ljubijo.

Preden se je poslovil, je naročil: »Tako molíte! Srci Jezusa in Marije sta pozorni na vaše goreče prošnje.« Otroci so dolgo na kolenih in sklonjeni ponavljali to molitev.
Drugič se je isti angel prikazal sredi poletja in je naročil: »Molíte! Mnogo molíte! Presveti Srci Jezusa in Marije imata z vami načrte usmiljenja. Stalno darujte Najvišjemu molitve in žrtve.«
Na Lucijino vprašanje, kako naj se žrtvujejo, je angel pojasnil: »Ob vsaki priložnosti, kadar morete, darujte Bogu žrtev v zadoščenje za grehe, s katerimi ga ljudje žalijo, in kot prošnjo za spreobrnjenje grešnikov […] Predvsem sprejmite in vdano prenašajte trpljenje, ki vam ga bo poslal Gospod.«
Otroci so doumeli vrednost žrtve, kajti po njej Bog spreobrača grešnike. Od tega trenutka dalje so za spreobrnjenje grešnikov darovali Bogu vse, kar jih je bolelo.
V jeseni istega leta se je angel miru tretjič prikazal. V roki je imel kelih in nad njih hostijo, od katere je kapljalo nekaj kapelj krvi. Pustil je kelih in hostijo viseti v zraku, se vrgel na tla in trikrat ponovil molitev:

Presveta Trojica, Oče, Sin in Sveti Duh,
molim te iz dna srca
in ti darujem predragoceno telo in kri,
dušo in božanstvo Jezusa Kristusa,
navzočega v vseh tabernakljih sveta,
v zadoščenje za žalitve,
bogoskrunstva in brezbrižnosti,
s katerimi ga žalijo ljudje.
Po neskončnem zasluženju
presvetega Srca Jezusovega
in brezmadežnega Srca Marijinega
te prosim za spreobrnjenje ubogih grešnikov.

Lucija je pozneje zapisala: »Prevzeti od nadnaravne moči, ki nas je obdajala, smo posnemali angela v vsem, torej smo klečali kakor on in ponavljali molitve, ki jih je molil on. Moč Božje navzočnosti je bila tako silna, da nas je prevzela in skoraj popolnoma oslabila.«
Prikazovanja angela miru so pastirčkom zelo pomagala, da so bili dobro pripravljeni na Marijina prikazovanja leta 1917. Napredovali so v molitvi, vadili so se v odpovedovanju, živeli so v Božji navzočnosti in se varovali greha.

Ni komentarjev:

Objavite komentar