Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 15. februar 2015

POSVETITEV JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU (1) Priprava na posvetitev



Slovenski škofje so na tretjem plenarnem zasedanju v Ljubljani, 17. novembra 1998, sprejeli pobudo iz vrst številnih vernikov, duhovnikov in redovnikov za posvetitev slovenskih vernikov in družin, v okviru župnij, Jezusovemu in Marijinemu Srcu. V posebnem pismu, objavljenem v Družini in Sporočilih, so to posvetitev toplo priporočili kot pripravo na dvatisočletnico Jezusovega rojstva in za dober začetek tretjega tisočletja ter kot duhovno ozadje slovenske sinode.
Ves slovenski narod se vsako leto na veliki šmaren posveti Mariji. Hkratna posvetitev in izročitev posameznikov in družin Jezusovemu in Marijinemu Srcu pa ima bolj oseben in zavezujoč značaj. K tej posvetitvi so povabljeni posamezniki in družine ter različna občestva, ki se po temeljiti molitveni pripravi za to svobodno odločijo in zavestno sprejmejo nase tudi naloge, ki izvirajo iz posvetitve, zlasti bolj goreče življenje po evangeliju. Priprava na posvetitev in sama posvetitev zelo poživita molitev in zanimanje za duhovnost.
V prejšnjem stoletju je šlo običajno le za posvetitev Srcu Jezusovemu ali Srcu Marijinemu, lahko tudi obema, a ne hkrati. Jezus in Marija spadata skupaj. Kjer je Sin, tam je tudi njegova Mati. S posvetitvijo se poglobi pripadnost posameznikov in družin Kristusu in Mariji, kar je zelo pomembno za pristno krščansko življenje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar